Strategia cu care PSD încearcă să câștige alegerile prezidențiale din 2024. Marcel Ciolacu: „Acesta este drumul pe care trebuie să-l construim”

Ana Anitoiu 01.10.2022, 16:21
Strategia cu care PSD încearcă să câștige alegerile prezidențiale din 2024. Marcel Ciolacu: „Acesta este drumul pe care trebuie să-l construim”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit, sâmbătă, care este strategia cu care formațiunea politică încearcă să câștige alegerile prezidențiale din anul 2024. Oficialul a precizat că aceste alegeri rămân cea mai mare provocare.

Marcel Ciolacu, despre strategia PSD pentru alegerile prezidențiale din 2024

Potrivit liderului PSD, formațiunea politică trebuie să accepte, pentru alegerile prezidențiale din anul 2024, un candidat din afara partidului. Marcel Ciolacu a precizat că funcția de președinte al României nu a mai fost câștigată de 20 de ani de un social-democrat.

„Cea mai mare provocare rămân alegerile prezidențiale. Funcția de președinte al României, partidele de stânga din România și cel mai mare partid de stânga din România, de 20 de ani nu am găsit coerența să o câștigăm. S-au povestit multe, s-au scris multe dintre greșelile pe care le-am făcut”, a spus președintele PSD, la conferința de alegeri de la Bistrița Năsăud.

Strategia cu care PSD incearca sa castige alegerile prezidentiale din 2024
Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Marcel Ciolacu, despre obligația pe care o vor avea candidații

Marcel Ciolacu a mai spus că persoanele care vor susținerea PSD la alegerile prezidențiale din 2024 vor trebui să își prezinte proiectele, din organizație în organizație, în fața tuturor primarilor și a consilierilor județeni, municipali și comunali.

„Cine dorește să fie președintele României trebuie să vină nu în fața a 68 de oameni, cum era vechiul CEX sau, mai nou, la 150 de oameni, cum este noul for de conducere. Respectivele persoane,

care doresc să acceadă să fie candidat la această funcție trebuie să vină în fiecare organizație județeană, trebuie să își prezinte programele în fața tuturor primarilor, consilierilor județeni, consilierilor municipali, comunali, fiindcă e o decizie care ne privește pe toți.

S-a terminat cu o decizie luată la centru care câteodată, să știți, o spun că regret și eu nu o să fac această greșeală, a fost influențată de către alții. Cea mai mare greșeală a unui lider este să se sfătuiască cu cei din afara partidului și nu cu colegii săi, care l-au pus în funcția respectivă. O să insist să fim și mai deschiși”, a mai declarat Ciolacu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că pentru viitorul candidat, social-democrații vor putea accepta chiar și o persoană care nu face parte din formațiunea politică. Totuși, oficialul a adăugat că peste tot în lume, marii intelectuali și artiști au fost oameni de stânga și că este necesară revenirea la aceste valori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...