Strat gros de polei într-un oraș din România. Locuitorii sunt rugați să evite deplasările, dacă nu sunt urgente

Cristian Cojocaru 16.01.2021, 14:45
Strat gros de polei într-un oraș din România. Locuitorii sunt rugați să evite deplasările, dacă nu sunt urgente

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, se recomandă evitarea deplasărilor dacă acestea nu sunt urgente în mai multe județe, cu precădere într-un oraș din estul României unde un strat gros de polei este semnalat pe mai multe drumuri județene.

INFOTRAFIC anunță un strat gros de polei

Potrivit centrului Infotrafic din cadrul IGPR, în județul Galați există mai multe porțiuni de drumuri județene sunt acoperite cu un strat gros de polei. Astfel, pe DJ 255 care leagă Rediu și Cuca, precum și pe DJ 242 între Foltești și Târgu Bujor, este necesară o atenție sporită din cauza poleiului depus.

Din cauza fenomenului meteorologic, pe DJ 255 a avut loc un eveniment în trafic în care patru autovehicule au suferit avarii. Nu a fost înregistrată nici o victimă în urma carambolului, pagubele fiind doar de ordin material. Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe drumurile publice din mai multe județe, pentru ca traficul să se desfășoare relativ fluid și fără multe evenimente rutiere.

„Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, sfătuim conducătorii auto ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au autovehiculul echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze în permanenţă viteza de deplasare, să nu efectueze manevre periculoase la volan, să utilizeze pe timpul zilei luminile de întâlnire şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte”, a transmis Poliţia Română.

Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe drumurile publice din mai multe județe
Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe drumurile publice din mai multe județe

Meteorologii anunță vreme rece în următoarele zile

Începând cu noaptea trecută până dimineață în jurul orelor 11:00, la nivelul DRDP Iași au intervenit cu o medie de 140 de utilaje de deszăpezire, totodată fiind împrăștiat aproximativ 1300 de tone de material antiderapant. Meteorologii au anunțat că în zilele care urmează vom avea în continuare parte de vreme foarte rece

„În continuare, până pe 20 ianuarie, meteorologii anunţă vreme deosebit de rece, cu temperaturi care vor coborî frecvent sub 10 grade, cu risc de formare a gheţuşului. Recomandarea noastră pentru conducătorii auto este de a circula cu prudenţă, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor şi cu informarea prealabilă despre sectoarele de drum tranzitate”, a transmis DRPD Iaşi.

Ninsoarea nu reprezintă singura problemă, astfel că și ploile cauzează trafic îngreunat pe anumite porțiuni de drum. Potrivit CNAIR, din cauza ploilor torențiale un zid de sprijin s-a prăbușit iar acostamentul drumului a cedat pe o lungime de 30 de metri. Așadar, pe DN 57B, circulația rutieră se defășoară îngreunat. Tot din cauza ploilor, pe același drum pe o porțiune de 20 de metri, corpul drumului a cedat, astfel că se cere șoferilor o atenție sporită la indicatoarele rutiere.

Urmăriți Impact.ro și pe