Știrea momentului despre Alexandru Cumpănașu. Instanța a luat decizia chiar azi, 23 martie

Badea Violeta 23.03.2023, 17:16
Știrea momentului despre Alexandru Cumpănașu. Instanța a luat decizia chiar azi, 23 martie

Veste proastă pentru Alexandru Cumpănașu. La sfârșitul anului trecut, fostul candidat la alegerile prezidențiale a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. Ulterior, acesta a depus o contestație față de sesizarea instanței. Iată, însă, ce a decis joi, 23 martie, Tribunalul București. Hotărârea nu este definitivă!

Tribunalul București, decizie în cazul lui Alexandru Cumpănașu

Tribunalul București s-a pronunțat joi, pe data de 23 martie, în dosarul în care Alexandru Cumpănașu a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul DNA pentru fapte de corupție. Astfel, instanța a respins contestația acestuia la sesizare, așa că poate începe, fără nicio problemă, judecarea lui.

Totuși, decizia nu este una definitivă, aceasta poate fi contestată în termen de trei zile. Amintim că, la finalul anului trecut, Alexandru Cumpănașu a fost dat în judecată de DNA pentru că ar fi mințit în privința studiilor superioare atunci când a aplicat pentru un post de expert într-un proiect european al SNSPA.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, persoană fizică”, a transmis, la vremea aceea, DNA, referindu-se la Alexandru Cumpănașu.

Conform procurorilor anticorupție, fostul candidat la prezidențiale este acuzat de „comiterea infracțiunii de participație improprie (în forma instigării) la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”.

Citește și Ce dubii are Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, în privința lui Gheorghe Dincă: „Nu știu sigur dacă a ucis-o!” EXCLUSIV!

Alexandru Cumpanasu
Alexandru Cumpanasu

Acuzații dure lansate de procurorii DNA

DNA precizează că, „în cursul anului 2016, în contextul implementării de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative, a proiectului finanțat din fonduri europene ce avea ca obiect „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și pentru stabilirea dezvoltării la nivel local”, inculpatul l-ar fi determinat pe responsabilul de proiect să-l angajeze pe un post de expert IT, în condițiile în care acesta nu îndeplinea cerințele fișei postului (acelea de a deține o diplomă de studii universitare și de a avea experiență în specialitate de minim 1 an)”.

DNA mai sugerează că, „ulterior, deși inculpatul ar fi promis de mai multe ori că va aduce documentele respective care să ateste îndeplinirea condițiilor de angajare, nici până la data finalizării proiectului nu a făcut acest lucru”. Conform anchetatorilor, inculpatul ar fi obținut pe nedrept suma de 308.630 de lei (cu titlu de retribuție) pentru activitatea depusă în calitate de expert IT în proiectul cu pricina.

Citește și Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de DNA. E acuzat că a primit peste 300.000 de lei în urma unei minciuni!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...