EXCLUSIV

Stelian Ogică, schimbat complet după ce s-a vindecat de microbul jocurilor de noroc. „Nu mai știu să joc”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 13.07.2022, 16:19
Stelian Ogică, schimbat complet după ce s-a vindecat de microbul jocurilor de noroc. „Nu mai știu să joc”. EXCLUSIV

Stelian Ogică, românul care a întruchipat cel mai dorința mai fiecăruia dintre noi de a da lovitura la jocurile de noroc, e de părere că modificările gândite de autorități în domeniu sunt „dezavantajoase”. El a vorbit cu impact.ro despre faptul că viitoarea legislație nu va permite prea multe celor animați de intenția de a câștiga la jocurile de noroc.

Stelian Ogică, schimbat complet

„După mine, e clar vorba despre un dezavantaj pentru cel care vrea să câștige. Cel care vrea să joace va constata repede că nu mai merită să facă acest pas. De ce spun asta? Fiindcă în condițiile în care tu te chinui să câștigi 10 lei, va veni statul și-ți va lua cinci lei ca impozit. Adică jumătate din suma câștigată. Asta este egal cu falimentul acestui gen de jocuri!”, e de părere Stelian Ogică.

Pe de altă parte, Stelian Ogică afirmă că în ceea ce-l privește viitoarele modificări nu-l vor atinge în niciun fel. „De mai bine de cinci ani nu am mai intrat în vreo agenție loto. Astăzi, dacă prin absurd, aș decide să completez un bilet de joc, nu aș mai ști să fac asta. Nu mai știu să joc! Ar trebui să o întreb pe vânzătoare sau pe cineva din agenție, vă spun cu siguranță!”, afirmă el pentru impact.ro.

Stelian Ogica, schimbat complet
Stelian Ogica, schimbat complet

Spune că s-a vindecat de microbul jocurilor de noroc

Stelian Ogică susține că a înțeles în cele din urmă că trebuie să scape de sub dominația „microbului jocurilor de noroc”.

„Ani buni am fost sub influența unui asemenea microb! Cel al jocurilor de noroc! Nu mai vedeam, nu mai trăiam pentru altceva! E genul de hobby pe care dacă nu reușești să-l controlezi te poate duce la dezastru. Nu exagerez cu nimic când afirm asta!”, adaugă el.

În prezent antreprenor și șef de șantier, Ogică recunoaște că nu i-a fost ușor să scape de hobby-ul care l-a făcut celebru, care i-a adus ceva câștiguri, dar care, în egală măsură, l-a trimis și după gratii, pentru o vreme, fiind acuzat de înșelăciune.

„Stelian Ogică, vechiul, nu mai există! Sunt total schimbat și văd viața cu totul alți ochi.  Mă simt foarte bine în pielea noului Stelian Ogică și le transmit tuturor celor pasionați de jocurile de noroc să fie foarte atenți și să nu lase duși de val!”, precizează el cu multă fermitate în glas.

La cei 54 de ani ai săi, Stelian Ogică consideră că a avut multă șansă, atunci când a reușit să treacă peste provocările primei părți din viața sa.

„Am devenit, într-un fel, un profesor de psihologie”

„Am devenit mult mai atent la ce se întâmplă în viața mea. Mă consider total schimbat și împăcat cu mine însumi. Mai am câteva lucruri de făcut pentru a mă considera un om împlinit. Unul dintre aceste lucruri, care încă lipsesc din viața mea, e un gard pe care trebuie să-l ridic cât mai repede pe proprietatea mea de la Stoenești, de lângă Călugăreni. Altfel, am un șantier de condus, pe care lucrează între 40 și 50 de oameni. Vorbesc mereu cu ei și încerc să-i înțeleg atunci când au probleme. Am devenit, într-un fel, un profesor de psihologie. Bine, și viața a avut rolul ei determinant în povestea asta, fiindcă am trecut prin multe și am avut ocazia să și învăț multe lucruri”.

Stelian Ogică a câștigat de cel puțin zece ori premii la categoria a treia la jocurile organizate de Loteria Română. Potrivit unor aprecieri ale presei, el ar fi câștigat din sumele obținute, peste 60.000 de euro. În altă ordine de idei, în 2001 a fost condamnat la doi ani de închisoare, după ce ar fi încercat să intre în posesia unui premiu important al Loteriei Române, de circa un milion de dolari americani, cu ajutorul unui bilet ce s-a dovedit a fi falsificat.  Inițial, el a susținut că biletul câștigător i-ar fi furat de către două persoane, care l-ar fi tâlhărit în scara blocului. El nu a ezitat să-l acuze pe posesorul biletului și pe cel ce a încasat marele câștig, Constantin Murariu, subofițer SPP la acel moment, că s-a numărat printre agresorii săi, fapt niciodată dovedit însă.

Urmăriți Impact.ro și pe