Ștefan Radu și echipa sa riscă să fie dați afară din campionatul italian. Ce au putut să facă oficialii clubului

Marian Cărăvan 04.11.2020, 17:18
Ștefan Radu și echipa sa riscă să fie dați afară din campionatul italian. Ce au putut să facă oficialii clubului

Lazio Roma, formație la care evoluează fundașul român Ștefan Radu, riscă sancțiuni dure. S-ar putea ajunge chiar la excluderea din Serie A, dacă se confirmă bănuielile care planează asupra conducerii echipei din capitala Italiei.

Cum ar putea fi exclusă Lazio Roma din campionatul italian

Gruparea din capitala Italiei este bănuită că ar fi „umblat” la rezultatele testelor pentru COVID-19, efectuate de fotbaliști, precizează Gazzetta dello Sport.

Ciro Immobile, Lucas Leiva şi Thomas Strakosha au fost depistați pozitiv pentru COVID-19, săptămâna trecută, în urma unor teste efectuate la cererea UEFA. S-a întâmplat înaintea meciului cu FC Bruges, din grupele Ligii Campionilor. Însă, în urma unor teste efectuate vineri, 30 octombrie, la cererea oficialilor lui Lazio, toți jucătorii au ieșit negativi. Asta le-a dat posibilitatea lui Immobile și Leiva  să joace în meciul de campionat cu Torino (n.r. – disputat duminică, 1 noiembrie, scor 4-3 pentru Lazio).

Controversele au apărut în momentul în care jucătorii lui Lazio au efectuat un nou test, comandat de UEFA, înaintea meciului cu Zenit, din această seară, de la ora 19:55, în Liga Campionilor. Interesant este că aceiași trei jucători (Immobile, Leiva şi Strakosha) au fost testați pozitiv. De aici și suspiciunea că oficialii grupării laziale ar fi manipulat rezultatele testelor efectuate de club. În apărarea lor, oficialii lui Lazio susțin că testele efectuate la solicitatea UEFA, în clinica indicată de forul european, ar fi ieșit fals pozitive. La acest moment, Lazio, echipă la care din 2008 evoluează și fundașul român Ștefan Radu, riscă să fie exclusă din campionatul italian.

Lazio Roma joaca miercuri seara in Liga Campionilor, in Rusia
Lazio Roma joaca miercuri seara in Liga Campionilor, in Rusia

Ștefan Radu, sezonul 13 pentru Lazio

Ștefan Radu, născut pe 22 octombrie 1986, la București, joacă la Lazio din 2008. Internaționalul român care evoluează pe postul de fundaș, a strâns 310 de apariții în tricoul formației din capitala Italiei. E parcă de-o viață la Lazio și aici s-ar putea să își și încheie cariera.

A jucat și la echipele naționale, fie U17, fie U21, dar a bifat și 13 selecții la prima reprezentativă. Nu a mai revenit însă la echipa națională. Ultimului om care a încercat să-l convingă să se întoarcă, Mirel Rădoi, i-a transmis că nu vine atâta timp cât Burleanu e președinte la FRF! Discuția s-a petrecut la Roma, când Rădoi s-a alăturat și el listei impresionante de oameni care au încercat, cu sau fără succes, să-l convingă pe fotbalist să revină la sentimente mai bune față de echipa națională.

„Burleanu m-a jignit și m-a umilit. Am auzit ce vorbește despre mine prin țară. Să fie clar, cât e el la FRF, eu nu vin, așa că nu mai insista”, i-a spus Ștefan Radu actualului selecționer.

La 34 de ani, Ștefan Radu rămâne unul dintre fotbaliștii români care au făcut să se vorbească în termeni laudativi despre fotbalul din țara noastră. Să te impui la o echipă cu pretenții din Serie A, să fii și căpitan, nu e la îndemâna oricui.

Urmăriți Impact.ro și pe