Statul îi plătește pensie specială Irinei Loghin. Suma uriașă pe care o ia artista

Adina Saleh 22.01.2021, 20:37
Statul îi plătește pensie specială Irinei Loghin. Suma uriașă pe care o ia artista

Irina Loghin, una dintre cele mai mari voci ale folclorului românesc se poate numi o mare norocoasă. La vârsta de 82 de ani, pe care îi are artista, pe lânga veniturile pe care le încasează de la evenimentele muzicale, marea artistă se poate lăuda și cu o pensie frumușică.

Cât este pensia Irinei Loghin?

Irina Loghin nu mai are nevoie de nicio prezentare. Marea doamnă a muzicii populare românești se bucură în continuare de admirația publicului, fiind una dintre cele mai mari voci ale muzicii populare pe care le-a avut România.

Pentru artistă, vârsta este doar un număr. Irina Loghin arată senzațional la cei 82 de ani, are în continuare o viața foarte activă. Participă la evenimente și este prezentă la emisiuni TV, unde publicul său se poate bucura de vocea inconfundabilă a artistei.

Artista se poate considera o persoană foarte norocoasă. Obține în continuare venituri din muzica, iar pe lânga asta, marea doamna a muzicii populare încasează de la statul român și o pensie substanțială. În anul 2016, artista a solicitat de la stat o pensie specială.

În urma acestei solicitări, solista de muzică populară primește o sumă cuprinsă între 6.000 și 7.000 de lei, constând în pensia de mandat.

Statul îi plătește pensie specială Irinei Loghin. Suma uriașă pe care o ia artista
Statul îi plătește pensie specială Irinei Loghin. Suma uriașă pe care o ia artista

De ce primește artista o pensie atât de mare?

Interpreta de muzica populară a apărut pe listele de la Senat între anii 2004-2008. Astfel că, vedeta intră în categoria politicienilor care au acest drept. Conform g4media.ro, solista face parte din cei 768 de foști senatori și deputați care beneficiază de această sumă.

De-a lungul timpului unii dintre artiștii acestei țări ajunși la vârsta de pensionare au ieșit public și și-au exprimat nemulțumirea de faptul ca încaseaza pensii extrem de mici, în ciuda faptului ca au cotizat zeci de ani la stat, în urma activității depuse.

Una dintre artistele care primește o pensie foarte mică de la stat este Maria Dragomiroiu, care după 40 de ani de muncă încasează 1.200 de lei. Artista nu s-a ferit să-și spună nemulțumirea public.

„Eu am ieşit la pensie de o lună de zile şi, după 40 de ani de muncă, am 1.200 lei. Cam cum aş putea să trăiesc eu? Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele? Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?”, a mărturisit la o emisiune artista.

Elena Merișoreanu a venit la momentul respectiv cu o replică pentru colega sa de breaslă spunând că nu ar fi trebuit să se plângă de pensia mică pentru că nu a fost angajata unui ansamblu folcloric.

„Știu că Maria Dragomiroiu e o mare vedetă, o cântăreață de excepție. Dar nu poți să spui că ai pensie mică dacă nu ai fost angajată la un ansamblu. Eu nu știu să fie angajată la un ansamblu în București. Nu trebuie să ne văităm, că nu e cazul. Eu de la 16 ani am fost. Eu am peste 30 de ani de muncă de la Rapsodia Română. Noi avem turnee grele. Când ieșeam de pe scenă, ieșeam cu brumă la gură”, spunea Elena Merișoreanu, conform Agenția Vip.

Urmăriți Impact.ro și pe