Stațiunea din România în care peste 2.000 de persoane au făcut tratament de recuperare post Covid

Elena Avramescu 12.10.2021, 18:03
Stațiunea din România în care peste 2.000 de persoane au făcut tratament de recuperare post Covid

Este vorba despre staţiunea vâlceană Băile Govora, ce este recunoscută de mai bine de un secol pentru tratarea afecţiunilor respiratorii. În ultimul timp, se pare că a devenit o destinaţie căutată de persoanele care au avut infecţii cu noul coronavirus, astfel că medicii balneologi locali au dezvoltat un program medical de recuperare special pentru convalescenţii COVID.

Stațiunea unde 2.000 de persoane au făcut tratament de recuperare post Covid

Violeta Niţulescu, directorul general al SC Băile Govora SA, fiind principalul operator de turism din localitate, a mărturisit că în bazele de tratament balnear din staţiune au fost tratate anul acesta mai mult de 2.000 de persoane care au trecut prin boală şi au rămas cu dificultăţi de respiraţie, ceea ce înseamnă mai mult de 80% dintre turiştii care au ajuns la tratament în acest loc.

Încă din vara anului trecut, noi am lansat un pachet turistic pentru recuperarea post COVID, care cuprinde cazare cu demipensiune, examinare medicală de specialitate şi, ce este cel mai important pentru această recuperare, un număr de proceduri terapeutice atât inhalatorii cât şi de kinetoterapie, care îi ajută practic pe cei care au trecut prin boală şi au rămas cu sechele pulmonare să înveţe să respire corect.

Statiunea unde 2.000 de persoane au facut tratament de recuperare post Covid
Statiunea Baile Govora

Nu suntem singurii din ţară care oferim astfel de pachete turistice, dar atuul nostru este că avem o experienţă de peste 100 de ani în tratarea afecţiunilor respiratorii, iar procedurile dezvoltate aici în decursul anilor s-au dovedit benefice în orice boală pulmonară.

Acesta este şi motivul pentru care acest pachet turistic este şi foarte solicitat, săptămâna viitoare urmând să primim pe această ofertă încă 80 de turişti. Pachetele sunt de cinci sau 10 nopţi de cazare, însă, pentru suport în recuperarea respiratorie, cei mai mulţi turişti au ales pachetul de 10 nopţi, a spus Violeta Niţulescu, potrivit Agerpres.

Stațiunea Băile Govora este una balneară de interes naţional, deschisă tot timpul anului, fiind extrem de renumită în ţară, dar şi în străinătate pentru varietatea şi caracterul terapeutic al apelor minerale cu iod, brom sau sulf, care se folosesc aici de mai bine de 100 de ani, în tratamentul afecţiunilor respiratorii, reumatismale şi de piele.