Stațiunea din România care eclipsează locurile fascinante din Croația. Cum a ajuns să fie comparată și cu Elveția

Anca Manolica 04.09.2022, 16:18

Indiferent de perioada din an, românii sunt dornici de a călători și a descoperi locuri noi. Indiferent că este un city-break în orașe din Europa, fie scurte vacanțe prin țară, aceștia își doresc să exploreze și să își petreacă timpul liber în alt loc decât acasă. Iată ce stațiune din România a fost comparată cu destinații turistice din Croația sau Elveția.

Stațiunea din România comparată cu frumoasa Croație

De regulă, multe dintre destinațiile turistice ajung să fie catalogate în funcție de percepția formată de-a lungul timpului și de experiențele turiștilor care ajung în zonă. Acesta este și cazul stațiunii Sovata, care este văzută, mai degrabă, drept un loc în care mulți dintre pensionari își petrec concediu.

O româncă încearcă să demonteze această idee și laudă locul, comparându-l cu Croația, într-o postare pe o pagină de Facebook de călătorii. Descrie stațiunea ca fiind una superbă, care a cucerit turiștii: „„E mai frumos ca-n Croaţia!” Deşi mulţi ani a fost perecepută drept o staţiune pentru pensionari, Sovata este una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă.”

Mulți vizitatori care ajung pentru prima dată aici, spune internauta, rămân impresionaţi de frumusețile locului. În continuare, ea a făcut o scurtă prezentare a stațiunii și beneficiilor pe care lacurile și nămolul le au.

„Lacurile cu ape clorurate şi sodice – cât şi nămolul din ele – au proprietăţi terapeutice pentru o multitudine de afecţiuni, în speciale pentru cele ginecologice.

Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi şi stejari, cât şi de Muntele de Sare, staţiunea oferă posibilităţi excelente şi pentru odihnă şi relaxare.

Clima este subalpină, cu veri răcoroase şi ierni blânde. Punctele de atracţie ale locului sunt lacurile helioterme, renumite pentru efectul lor terapeutic.”, a scris femeia pe pagina de Facebook Travel in Romania, notează ziare.com.

Stațiune Sovata
Stațiune Sovata

Comentariile la postare au apărut imediat. „E frumos, dar nu exagerați”

Desigur au existat și comentarii la postarea româncei, internauții căutând parcă să o tempereze pe autoarea postării. Iată câteva dintre ele:

  • „E frumos, dar nu exagerați.”
  • „Ce comparație …neinspirată!”
  • „Sovata, o stațiune făcătoare de minuni!
  • „De acolo pleacă barza atunci când o familie dornică de a avea un copil, are nevoie de ajutor!”
  • „Se spune, însă, pentru cei cu simțul umorului, că tatăl copilului trebuie să fie găsit în stațiune!”
  • Mai frumoasă decât Croația și mai scumpă decât Elveția.”
  • „Prea multă laudă în ceea ce privește această stațiune. Am căutat cazare pe booking 2 nopți în august 2022 și mi-a dat prețul de 2100 lei!!! 2100 lei pentru 2 nopți de cazare numai cu micul dejun! Să va fie rușine că la prețul acesta nu sunteți în stare să oferiți all inclusiv!!! Rușine! Rușine! Rușine! Nesimțire fără margini!”
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...