Staţiunea de pe litoralul românesc mai căutată decât Mamaia. Motivul pentru care tot mai mulţi turişti vin aici

Stan Filon 17.06.2022, 14:59
Staţiunea de pe litoralul românesc mai căutată decât Mamaia. Motivul pentru care tot mai mulţi turişti vin aici

Stațiunea Mamaia este perla litoralului românesc, însă în acest sezon estival se pare că lucrurile s-au schimbat puțin, fiind detronată în topul turiștilor. Cea care a câștigat din ce în ce mai mult teren este stațiunea Eforie, aflată acum în topul preferințelor turiștilor care merg pe litoral. Din ce în ce mai mulți români aleg să meargă în Eforie Sud, dar și Eforie Nord, atrași de prețurile mai mici decât cele practicate în stațiunea Mamaia.

Staţiunea de pe litoralul românesc mai căutată decât Mamaia

Românii au luat cu asalt anul acesta stațiunile Eforie Nord, dar și Eforie Sud, atrași de prețurile mai mici chiar și cu 20% decât cele practicate în stațiunea Mamaia. Potrivit știrileprotv.ro, unul dintre motive l-ar putea reprezenta chiar și prețul parcării pentru autoturisme. În stațiunea Mamaia, o zi de parcare costă 96 de lei, pe când în stațiunile Eforie parcarea autoturismelor este gratuită, iar cu 96 de lei o familie poate lua chiar și cina.

În Eforie Nord, aproape 80% din spațiile de cazare sunt ocupate în această perioadă. Chiar și unii turiști care erau clienți fideli în Mamaia, au migrat acum în Eforie, atrași de prețurile mai mici. În medie, cazarea este mai ieftină cu 20%, în Eforie Nord, comparativ cu stațiunea Mamaia, spun reprezentanții agențiilor de turism. Stațiunea este căutată, în special, de familii.

Statiunea de pe litoralul romanesc mai cautata decat Mamaia
Statiunea de pe litoralul romanesc mai cautata decat Mamaia

Cât costă o ședință de tratament balnear

Un alt motiv pentru care stațiunea Eforie Nord ar putea fi căutată de turiști în număr din ce în ce mai mare ar putea fi și redeschiderea Băilor reci.

„Începând cu luna aceasta şi până la sfârşitul sezonului estival, Băile reci din Eforie Nord sunt deschise zilnic, inclusiv în weekend, între orele 7.00 şi 19.00. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord, aplicaţiile de nămol sapropelic se pot face prin aplicarea individuală a nămolului rece pe piele, în strat subţire, pe zone limitate, de regulă cele dureroase sau pe întregul corp, urmată de expunere la soare, timp de 30 – 60 minute, până se usucă nămolul, finalizată cu îmbăiere în lacul Techirghiol. Pentru cei interesaţi, preţul de intrare este 20 lei pentru adulţi. Copiii cu vârsta sub opt ani au gratuite, iar cei care doresc un card de acces, şi-l pot face pentru suma de 80 lei, care include cinci intrări. Serviciile incluse în preţul biletului/abonamentului sunt următoarele: cabinet medical pentru urgenţe, serviciu Salvamar, şezlong (în limita stocului), duşuri cu apă sărată şi apă dulce caldă, sector separat pentru familii cu copii, nămol sapropelic”, spune o postare a Spitalului Clinic de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord.

Urmăriți Impact.ro și pe