Sprijin pentru Putin. Ramzan Kadîrov anunță că o mie de voluntari ceceni sunt în drum spre Ucraina

Mihnea Tălău 17.03.2022, 19:47
Sprijin pentru Putin. Ramzan Kadîrov anunță că o mie de voluntari ceceni sunt în drum spre Ucraina

Liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a declarat joi că o mie de voluntari din țara sa sunt pe drum pentru a lupta în Ucraina alături de soldații ruși, la trei săptămâni de la începutul ofensivei Moscovei.

Pe contul său de Telegram, Ramzan Kadîrov a declarat că una dintre rudele sale, Apti Alaoudinov, „conduce o mie de voluntari din Republica Cecenă” care sunt „în drum spre a participa la operațiunea specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei”, transmite BFM TV.

Liderul cecenilor, dezamăgit de tactica armatei ruse
Liderul cecenilor, Kadîrov

Kadîrov un aliat loial al Kremlinului

Ramzan Kadîrov se recomandă a fi „comandant, erou al Rusiei, general şi soldat al lui Putin. Un spirit luptător, cu voinţă de fier”.

„În fiecare zi, numărul persoanelor care doresc să vină în ajutorul fraților noștri din Ucraina crește rapid. Personalul departamentului raional Shelkovsky al Ministerului de Interne, sub conducerea șefului lor, dragul frate Rustam Geremeyev, și-a exprimat dorința și disponibilitatea de a merge în zona de operațiuni speciale la primul ordin al comandantului suprem suprem.

Forțele de ordine cecene consideră că este inacceptabil să stea cu mâinile în sân în timp ce camarazii lor de arme apără interesele statului nostru. Anii de lupte aprige împotriva bandelor teroriste din Republica Cecenă au perfecționat abilitățile luptătorilor noștri. Aceștia așteaptă doar momentul pentru a se dovedi în lupta împotriva grupurilor naționaliste.

Mă bucur sincer că membrii tuturor forțelor de securitate din Republica Cecenă sunt gata să ia apărarea poporului ucrainean asuprit. Mii de tineri așteaptă, de asemenea, ocazia de a se alătura voluntarilor. Sunt extrem de mulțumit de spiritul de luptă al băieților noștri și de dorința lor de a se ridica pentru a apăra interesele patriei lor. La urma urmei, soarta dușmanilor statului nostru a fost întotdeauna una tristă, iar astfel de voluntari sunt cei care au contribuit la un astfel de rezultat!”, a scris pe contul său de Telegram, Kadîrov.

Milițiile cecene prezente în luptele din Ucraina

De la începutul invaziei rusești în Ucraina, numeroase videoclipuri și fotografii au fost distribuite pe rețelele de socializare care atestă prezența milițiilor cecene, „kadyrovtsy”, în Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...