A fost aprobat spray-ul care tratează depresia. Substanța folosită e una controversată

Ciprian Ioana 06.03.2019, 13:38
A fost aprobat spray-ul care tratează depresia. Substanța folosită e una controversată

Autoritățile americane au aprobat un spray nazal despre care compania producătoare susține că poate trata depresia. Dacă suferi de depresie și te bucuri că îl vei putea utiliza oriunde și oricând, trebuie să știi că acesta se poate utiliza doar în anumite condiții.

Spray-ul, denumit Spravato, conține o substanță denumită esketamină, care este înrudită cu ketamina, un medicament care este folosit ca anestezic în medicina veterinară și ca drog de relaxare de anumiți consumatori. Utilizarea ketaminei este interzisă, drogul fiind încadrat în categoria celor periculoase.

Spravato a fost creat pentru pacienții care au mai încercat cel puțin 2 medicamente împotriva depresiei, dar care nu au avut succes.

Drept urmare, spray-ul poate fi utilizat doar într-un cabinet medical autorizat, sub supravegherea unui medic specialist și nu poate fi luat acasă. În funcție de cât de gravă este depresia de care suferă pacientul, medicamentul se poate utiliza săptămânal sau la fiecare două săptămâni.

Necesitatea apariției unui alt tratament împotriva depresiei a apărut după ce studiile au arătat că medicamentele care se găsesc acum pe piață sunt ineficiente pentru 30%, chiar 40% dintre pacienți.

Spravato poate fi folosit, între altele, pentru a trata stările de anxietate, presiune sanguină ridicată, letargie și senzația continuă de mahmureală, deși nu au fost consumate băuturi alcoolice.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe