Sportul care a început să-l fascineze pe Cosmin Olăroiu. ”Nu credeam că există”

Andrei Cezar 19.11.2021, 09:50

Cosmin Olăroiu s-a înțeles recent cu Al-Sharjah, din Emiratele Arabe Unite. În perioada de pauză, antrenorul român a început să practice un nou sport care a ajuns să îl fascineze. ”Oli” este atât de încântat, încât după ce revine de la antrenamente rememorează fiecare clipă petrecută în sală.

Cosmin Olăroiu, fascinat de un nou sport: ”Nu credeam că există unul atât de profund”

Cât timp a fost liber de contract după despărțirea de Jiangsu Suning, Cosmin Olăroiu și-a descoperit noi pasiuni. Un sport practicat la scară largă pe întreg mapamondul și care continuă să crească în popularitate i-a atrast atenția antrenorului român. Este vorba de Jiu-jitsu brazilian.

Fostul tehnician de la Steaua sau Poli Timișoara este de-a dreptul fascinat și spune că îl recomandă tuturor pentru că este un sport care îți solicită atât fizicul, dar mai ales pishicul.

Acum fac şi un alt sport, pe care îl recomand tuturor. Eu sunt fascinat, îmi doresc atât de mult să ajung la antrenament, de fiecare dată, pentru că descoperi acolo nişte lucruri despre care credeai că nici nu pot exista. Fac Bazilian Jiu-Jitsu, e şah absolut.

În fotbal nu există atâta strategie câtă există în sportul ăsta. Trebuie să ai tehnică, să ştii să treci dintr-un procedeu într-altul, să ai tranziţii. Trebuie să gândeşti în permanenţă, tu în permanenţă trebuie să ştii ce urmează.

Eu când ajung acasă încep să mă gândesc: din procedeul ăsta trebuie să trec în ăsta, ce am făcut, cum am făcut. Nu credeam că există un sport atât de profund, de analitic”, a spus Cosmin Olăroiu,în podcastul lui Damian Drăghici.

Sportul care a inceput sa-l fascineze pe Cosmin Olăroiu. ”Nu credeam ca exista”

Ce este Jiu-jitsu brazilian

Jiu-jitsu brazilian, sau BJJ este un sport de contact care se bazează pe ducerea adversarului la sol. Prin folosirea anumitor procedee bazate pe imobilizări articulare sau strangulări trebuie să îți determini oponentul să renunțe la luptă.

Jiu-jitsu brazilian poate fi practicat și pentru auto-apărare, dar este întâlnit foarte des în competițiile de arte marțiale (MMA). Această disciplină poate fi practicată și de persoanele fără atribute fizice deosebite, tocmai datorită faptului că prin tehnicile întrebuințate cât mai corect pot avea șanse foarte mari de reușită, chiar și în fața unor oponenți superiori din punct de vedere fizic.

În România, aceast sport a apărut în 2004, an în care a fost fondat primul club de brazilian jiu-jitsu din țară.

Urmăriți Impact.ro și pe