Sportiv român, ieşire nervoasă fără precendent în faţa adversarului asiatic. “Îi sare capul”

Stan Filon 08.03.2021, 20:31
Sportiv român, ieşire nervoasă fără precendent în faţa adversarului asiatic. “Îi sare capul”

Nebunie în sala de tenis de masă de la turneul din Doha! Cel care a făcut un spectacol grotesc a fost chiar românul Cristian Pletea, în vârstă de 20 de ani. Acesta și-a ieșt din fire atunci când a văzut că adversarul său lovește din ce în ce mai bine!

Sportiv român, spectacol grotesc fără precendent în faţa adversarului asiatic

Cristian Pletea este un jucător de tenis de masă originar din Constanța. Acesta a fost recent la turneul  WTT Middle East Hub – WTT Star Contender, care se dispută la Doha, Qatar. Românul este cunoscut pentru ieșirile sale din ce în ce mai necontrolate, chiar dacă lucrează de ceva timp cu psihologul lotului național de tenis de masă.

Așa s-a întâmplat și la Doha, unde Cristian Pletea l-a avut ca adversar pe taiwanezul Liao Cheng-ting, în vârstă de 25 de ani. După ce a pierdut primul set, românul și-a pierdut controlul. A început să-l înjure pe asiatic și totul a ieșit la iveală după apariția unei înregistrări pe internet, în care constănțeanu se desfășoară fără oprire.

Sportiv roman, spectacol grotesc fara precendent in fata adversarului asiatic
Sportiv roman, spectacol grotesc fara precendent in fata adversarului asiatic

Lucrează cu psihologul

Pletea a folosit cuvinte licențioase și a amenințat că-l va lovi pe taiwanez. ”Dacă îi dau una-n freză, îi sar și capul, și paleta”, a țipat românul, care a ”condimentat” totul și cu câteva jigniri cu tentă rasistă, cu privire la proveniența adversarului său.

Constănțeanul a pierdut partida, scor 1-3 la seturi (11-13, 14-16, 11-9, 8-11), și a fost eliminat din competiție. În primul tur, Pletea trecuse de francezul Can Akkuzu, scor 3-2 (9-11, 11-6, 12-10, 7-11, 11-7).

Cum era de așteptat, românul nu este la prima abatere, iar Federația Română de Tenis de Masă este la curent cu ieșire nervoase ale sportivului. Decizia oficialilor a fost să-l pună pe constănțean să lucreze cât mai mult cu psihologul echipei.

Pandemia de coronavirus este de vină

Beatrice Romanescu, director de marketing la FRTM, a explicat că Pletea a cedat din cauza epuizării generate de pandemia de coronavirus. ”A fost o iesire total nepotrivită. Nu vreau să-i găsesc circumstanțe, dar vine după an greu, fără meciuri. Iar în Qatar, jucătorii stau în condiții de izolare, sală, masă, camera de hotel și atât. În plus, la sfârșitul acestei săptămâni, tot la Doha, Cristi are calificările pentru Mondiale, competiție care e criteriu pentru participarea la Jocurile Olimpice la simplu masculin.

Cristi Pletea a venit la concursul din Qatar cu o accidentare la spate. A făcut RMN, nu era nimic foarte grav și a intrat la acest turneu. A crescut presiunea și dorința lui de a se califica e mare. De-a lungul timpului, i-am atras atenția referitor la comportamentul lui, acea exteriorizare aproape incontrolabilă la masa de joc. Există un psiholog la lot, lucrează intens cu Cristi. Ieșirile lui au fost în văzul lumii. Îi pare rău”, a spus aceasta, pentru sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI