Spitalul cu cea mai bună mâncare din lume. A fost inclusă și într-un prestigios ghid culinar

Stan Filon 15.03.2023, 08:11
Spitalul cu cea mai bună mâncare din lume. A fost inclusă și într-un prestigios ghid culinar

Belgia adăpostește spitalul cu cea mai bună mâncare din lume! Dacă în România termenul de „mâncare de spital” se referă la o mâncare fără gust, pe care cu greu o mănânci, ei bine, în Belgia această zicală a căpătat un alt sens. Mâncarea servită pacienților poate fi vândută oricând la un restaurant de top.

Spitalul cu cea mai bună mâncare din lume

Pacienții unui spital din Belgia se bucură de cea mai bună mâncare din lume servită într-o unitate spitalicească. Dacă în România mâncarea servită pacienților este una sărăcăcioasă și de multe ori puțină și fără gust, atfel stau lucrurile în spitalul AZ Groeninge, situat în orașul belgian Kortrijk.

Unitatea medicală a fost inclusă într-un ghid de restaurante francez, de prestigiu. Este primul spital din Benelux recunoscut oficial de Gault & Millau, pentru calitatea hranei, pe care o servește pacienților săi.

Spitalul cu cea mai buna mancare din lume
Spitalul cu cea mai buna mancare din lume

„Ingrediente de bună calitate și rețete simple”

Marc Declerck, directorul executiv al Gault & Millau Benelux, a declarat că producătorul ghidului colaborează de mai bine de 10 ani cu mai multe companii, inclusiv case de bătrâni, pentru mesele servite angajaților și rezidenților, relatează Reuters.

Ei bine, și Spitalul AZ Groeninge a adus experți de la Gault & Millau pentru a le inspecta alimentele și pentru a le oferi sfaturi de îmbunătățire a meniului, în special pentru preparatele din pește, sosurile și porțiile de cartofi, iar rezultatele au fost mai mult decât îmbucurătoare.

Ghidul a stabilit, ulterior, că mâncarea spitalului era de un standard înalt. Declerck a spus chiar că ar servi cu bucurie oricare dintre felurile de mâncare preparate în spital, chiar familiei sale. Secretul oferit de acesta: ingrediente de bună calitate și rețete simple.

„Oamenii nu vor neapărat lucruri prea complicate. Fă-le sănătoase, fă-le gustoase… Încearcă să gătești pentru ei așa cum ai găti pentru tine”, a declarat Marc Declerck, pentru Reuters.

Mesele pregătite pentru pacienți nu vor apărea, de fapt, în ghidul anual al restaurantelor, dar au fost certificate oficial de Gault & Millau, pentru anul 2023.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...