Spitalele din Capitală, dotate cu bile anti-incendiu. Cum funcționează dispozitivele moderne Video

Cătălina Burghelea 03.02.2022, 06:06
Spitalele din Capitală, dotate cu bile anti-incendiu. Cum funcționează dispozitivele moderne Video

Valul de incendii în spitalele din România, supraaglomerate de pacienții infectați cu noul coronavirus, l-a determinat pe edilul Capitalei, Nicușor Dan, să ia măsuri. Primarul a anunţat, miercuri, cumpărarea de bile extinctoare pentru cele 19 spitale din subordinea instituţiei, fiind de părere că dispozitivele sunt o foarte bună soluţie pentru a preveni un incendiu. Cum funcționează aceste bile?

Nicușor Dan a cumpărat bile anti-incendiu pentru spitalele din Capitală

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a dezvăluit, miercuri, că în cele 19 spitale din București administrate de Primărie au fost montate bile care sting incendii. Dispozitivele moderne se autoactivează în contact cu flacăra deschisă şi sting focul, iar edilul a distribuit un clip video pentru a demonstra cum acţionează bilele anti-incendiu, de fapt.

Aproape 3800 de dispozitive care sting flăcările

Cele 3.792 de bile extinctoare au fost cumpărate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, pentru a fi folosite în cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei.

„Pentru a preveni incendiile în cele 19 spitale bucureştene administrate de Primăria Capitalei, am hotărât să folosim bile extinctoare. ASSMB a cumpărat 3.792 de bile extinctoare, care se autoactivează în contact cu flacăra deschisă şi sting focul. Am semnat recepţia pentru aceste produse, care au o garanţie de 5 ani, iar ele au fost deja distribuite şi montate”, a transmis Nicuşor Dan pe rețelele sociale.

Bilele nu afectează aparatura medicală

Edilul a mai explicat că dispozitivele extinctoare sunt automate şi autonome, nu sunt periculoase pentru sănătate sau pentru mediu și nici nu afectează aparatura medicală.

„Bilele extinctoare sunt automate și autonome, nu conțin substanțe periculoase pentru sănătate sau pentru mediu, nu afectează aparatura medicală, nu depind de surse de alimentare cu energie și nu au nevoie de senzori speciali, având o suprafață de acțiune de circa 4 metri pătrați”, a precizat primarul Capitalei.

Flăcări stinse în câteva secunde

Nicușor Dan a distribuit şi un clip video, pentru a demonstra cum funcţionează dispozitivele moderne, menite să stingă incendiile din spitale. În imagini se poate vedea cum flăcările uriașe sunt stinse în câteva secunde cu bilele anti-incendiu. 3.792 de dispozitive extinctoare vor fi folosite pentru prevenirea incendiilor la cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei.

Plan Roșu de intervenție la Secția de Ginecologie a Spitalului Județean Suceava

Cel mai recent incendiu a izbucnit, orele trecute, la Secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean Suceava. Peste 300 de pacienți au fost evacuaţi în plină noapte. Mai mult de 100 erau copii, majoritatea nou-născuţi. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Doar o minune a făcut ca oamenii să nu fie răniți.

Sute de pacienți au fost evacuați din calea incendiului puternic

Din cauza flăcărilor uriașe și a pericolului de extindere a incendiului, autorităţile sucevene au activat Planul Roşu de intervenţie. Flăcările s-au manifestat la etajul al patrulea al spitalului, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, cu mari degajări de fum.

Incendiul izbucnit la Secţia Ginecologie a Spitalului Judeţean Suceava a fost lichidat în 10 minute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...