Spionajul românesc comunist pregătea agente experte în amor, în 150 de case conspirative. Cum le folosea Elena Ceaușescu

Andrei Cezar 24.07.2020, 17:54

În România vremurilor comuniste, regimul dictatorial se baza, evident, pe sistemul de spionaj comunist. Însă ce presupunea, mai exact, acest tip de spionaj? Printre altele, excela în pregătirea unor adevărate ”bombe sexuale” pe care le antrena între trei și opt ani în case conspirative. Elena Ceaușescu a solicitat și ea ajutorul unui astfel de agent special pentru a compromite o persoană pe care nu o plăcea.

Spionajul românesc comunist pregătea agente experte în amor, în 150 de case conspirative

Mihai Pacepa a povestit acum mai mulți ani, într-un interviu acordat publicației britanice The Sunday Times, cum țările din blocul comunist se serveau de prostitutie – folosind atât femei, cât și bărbați – ca să antreneze spioni.

Fostul șef al spionajului extern romanesc între anii 1968 si 1978 a precizat că aceste persoane nu erau unele obișuite. Li se spunea ”ilegali” și erau recrutați pentru abilitățile și capacitățile lor deosebite, atuul cel mai important al acestora fiind înzestrarea organelor genitale, potrivit 9am.ro.

Pacepa a mărturisit, că între 1972 – 1978, cât timp a fost șeful acestei categorii speciale de agenți, potrivit standardelor sovietice, bărbații trebuiau sa aibă penisuri „king-size” (aluzie la mărcile de țigări), să fie adevărați „lady-killers” (doamnele să fie ahtiate după ei) și să-și folosească înzestrarea sexuală împreună cu tehnicile desăvârșite pe care le stăpâneau, pentru a obține un statut social. Acest lucru se întâmpla de obicei prin căsătoria cu femei bogate sau influente, conform NewsIn.

Spionajul românesc comunist pregătea agente experte în amor, în 150 de case conspirative. Cum le folosea Elena Ceaușescu
Spionajul românesc comunist pregătea agente experte în amor, în 150 de case conspirative. Cum le folosea Elena Ceaușescu

Elena Ceaușescu, a solicitat intervența unui ”ilegal”

În cartea sa ”Orizonturi roșii”, Mihai Pacepa a povestit o întâmplare care a avut-o în prim-plan pe Elena Ceaușescu. Acesteia îi era antipatic un secretar loial Partidului Comunist, pentru că soția lui era evreică. Astfel, Elena Ceaușescu i-a ordonat lui Pacepa să facă tot posibilul să o denigreze pe respectiva femeie.

„Mai bine i-ai baga pe sub fusta unul dintre agentii aia ai tai ilegali si aratosi. M-am saturat s-o vad pozand in Fecioara Maria”, i-a cerut Elena Ceausescu lui Pacepa, potrivit .

Într-un final misiunea a eșuat, fapt ce a făcut-o pe Elena Ceaușescu să țipe la Pacepa, spunându-i: „Mai ai trei luni ca sa o faci sa-si ridice fusta…O vreau inregistrata, fotografiata si filmata…S-o vad lungita goala langa omul tau. Bataind din fundul ei pretios pana cand ajung la orgasm”, susține Pacepa că i-ar fi spus soția dictatorului.

Potrivit fostului șef al DIE, pregătirea acestor spioni ultrasecreți dura între trei și opt ani și avea loc în 150 de case conspirative. Agenții trebuiau să învețe la perfecție limba țării unde aveau să ajungă, să își desăvârșească abilitățile potrivite cu misiunea și erau învățați cum să se infiltreze în obiectivele științifice și industriale occidentale.

Urmăriți Impact.ro și pe