Spionaj la Kiev. Agenții ruși din sectorul apărării din Ucraina transmit Moscovei planurile de luptă

Mihnea Tălău 22.09.2022, 15:59
Spionaj la Kiev. Agenții ruși din sectorul apărării din Ucraina transmit Moscovei planurile de luptă

Rusia are agenți în sectorul de apărare al Ucrainei care transmit informații Moscovei și permit Rusiei să anticipeze mișcările ucrainene pe câmpul de luptă, a declarat joi reprezentantul președintelui Volodimir Zelenski în parlamentul ucrainean.

Agenți ruși infiltrați în sectorul de apărare al Ucrainei

„Nu putem subestima inamicul. Principala lor direcție de informații are, din păcate, mulți agenți, inclusiv în sectorul nostru de apărare. Cred că ei înțeleg parțial următorii pași ai forțelor noastre armate pe care îi vom vedea în viitorul apropiat”, a declarat Fedir Venislavski în cadrul unui briefing, informează Reuters.

Oficialul ucrainean a mai spus că ruşii încearcă să contracareze, de exemplu, prin mobilizare, operaţiunile ofensive de succes ale armatei ucrainene. Conform declarațiilor sale, mobilizarea, decretată în ajun de Vladimir Putin, nu este o acţiune care să aibă efect imediat, ci este vorba de săptămâni, chiar de luni.

În ultima perioadă, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a deconspirat şi reţinut mai mulţi membri ai unei reţele interregionale de spioni ai FSB (Serviciul Federal de Securitate din Rusia, ex-KGB) care au transmis Moscovei informaţii despre obiective militare şi strategice din întreaga Ucraină.

Spionajul militar fara mila, iertare sau regrete. Tipologia agentilor Este un dule dur PARTEA I EXCLUSIV

Spionii ruși sunt activi pe tot continentul european

Încă de la începutul războiului au apărut informații referitoare la faptul că în instituțiile statului ucrainean sunt extrem de mulți agenți de influență rusească.

Este de notorietate faptul că spionii ruși sunt activi pe tot continentul european. Aceștia sunt infiltrați în mai toate instituțiile publice importante din fiecare țară. Interesant este faptul că de cele mai multe ori, spionii ruși sunt cetățeni din statele respective care primesc diverse sume de bani pentru a dezvălui secrete de stat la care au acces.

Amintim că, de la începutul războiului din Ucraina, mai multe țări europene au expulzat diplomați ruși. Unele dintre state au făcut acest lucru sub pretextul că aceste persoane ar fi fost implicate în activități de spionaj.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...