Hoteluri celebre bântuite de stafii

Dan Mlădinoiu 11.09.2021, 13:46
Hoteluri celebre bântuite de stafii

Credibil sau nu, există hoteluri – unele cu faimă incontestabilă – care se pare că găzduiesc ființe ireale. Scepticii afirmă că sunt legende născocite, plăsmuiri pentru spumoase subiecte de presă ori cu scopul ca proprietarii stabilimentelor cu pricina să iasă în evidență, făcându-și reclamă clienților amatori de senzații tari, de adrenalină în exces. Totuși, aceste să le numim materializări ale sufletelor celor dispăruți și neiertați de păcate, există. Cel puțin potrivit mărturiilor clienților care au închiriat camere în aceste hoteluri. Ei le consideră năluci ce bântuie hotelurile mai ales noaptea. Iată o înșiruire de întâmplări, dacă nu înfiorătoare cel puțin stranii, ale unor spirite ce nu și-au găsit liniștea, părăsind pământul.

Hotelul President, camera 1046

În 1935, un bărbat pe nume Roland T. Owen a închiriat o cameră într-un hotel din statul american Kansas și a lăsat un mesaj unui domn la recepție. Câteva ore mai târziu, a fost auzit intâmplător vorbind la telefon cu respectivul om. În ziua următoare, o femeie de serviciu a sesizat două voci masculine dialogând în cameră.

În aceeași noapte, chelnerul a urcat de două ori la camera 1046, deoarece telefonul fusese decuplat. A treia oară a aprins lumina și l-a găsit pe client sângerând pe pat. Când l-a întrebat cine a făcut acest lucru, Owen ar fi răspuns „nimeni” și ar fi murit aproape instantaneu. S-a descoperit apoi că numele său nu exista și nimeni nu a știut vreodată cine este. Dar, când a sosit momentul înmormântării sale, un anonim a trimis banii în numerar pentru a plăti contravaloarea sicriului.

Hanul Citadel (Ucraina)

Acest hotel a fost rechiziționat de către naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial pentru a servi ca lagăr de concentrare și a fost numit „turnul morții”. Hotelul este încă în funcțiune astăzi, iar mulți dintre clienții săi au semnalat întâmplări și zgomote bizare în diferite părți ale clădirii pe timpul cât au locuit acolo.

Hotelul Central Park din New York

Acest faimos și reputat hotel din metropola americană a fost sediul a două grupări mafiote. În 1928 și 1957. Prima știre este despre un gangster pe nume Arnold Rothstein, care a fost împușcat și ucis în timp ce juca liniștit poker în cazinoul de la parter. A doua este legată de cea a celebrului cap al famigliei, Carlo Gambino, cel care, literalmente, l-a umplut de gloanțe, în timp ce era bărbierit, pe mafiotul rival, italo-
americanul Umberto “Albert” Anastasia. Deși au trecut mulți ani de atunci, în hotel se petrec, chiar dacă rar, lucruri inexplicabile. Atât pentru personal cât și pentru cei ce înnoptează acolo.

SPECIAL. Hoteluri celebre bântuite de stafii
Hotelul Central Park din New York

Apartamentul lui Coco Chanel de la Ritz Hotel

În aceste camere ale unuia dintre cele mai luxoase hoteluri din Paris, Coco Chanel a avut o aventură cu un ofițer al armatei germane și este unul dintre locurile pe care le-ar fi folosit pentru a colabora cu naziștii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Trebuie spus că celebra creatoare de modă a locuit mulți ani în apartamentul parizian.

Hotel Chelsea, camera 100, New York

Locația este foarte renumită pentru că acolo basistul formației “Sex Pistols”, Sid Vicious, și-a ucis partenera, pe Nancy Spungen, în 1978. După o seară care rămâne și astăzi învăluită în mister, a sunat la recepție pentru a anunța groaznicul eveniment și pentru a solicita ajutor. Angajații hotelului au descoperit trupul tinerei înjunghiate. După ce a mărturisit în acel moment că este autorul crimei, ulterior și-a reconsiderat postura, revenind asupra depoziției și a fost eliberat pe cauțiune. În anul următor a murit din cauza unei supradoze de heroină.

Camera 1408 a Hotelului del Coronado

Dormitorul acestei camere a fost subiectul central al filmului lansat în 2007 din genul horror bazat pe fapte reale. Numele său este “1408” și a inspirat scenariul lui Stephen King. Printre actori, celebrii John Cusack și Samuel L. Jackson. Practic, este camera pe care o rezervase o femeie pe nume Lottie A. Bernard în 1892 înainte de a se sinucide, împușcându-se în cap din motive care au rămas necunoscute. Mai apoi, clienții au observat evenimente ciudate în dormitor și, aproape 100 de ani mai târziu, un specialist în evenimente paranormale a venit să studieze locul nefericitului eveniment. Studiul său l-a inspirat pe King pentru scrierea scenariului.

SPECIAL. Hoteluri celebre bântuite de stafii
Scenă din filmul 1408

Istoria bântuită a Hotelului Stanley

Hotelul Stanley a fost construit de inventatorul Freelan Oscar (F.O.) Stanley, care s-a mutat în Colorado sperând că aerul proaspăt și lumina abundentă a soarelui îi vor ameliora tuberculoza. Când a ajuns în 1903, era slab și subponderal, dar după doar un sezon, personalul așezământului construit în anul 1909 spune că sănătatea sa a fost restabilită. Stanley a murit în 1940, la vârsta de 91 de ani. Se spune că spiritul său mai călătorește prin hotel. Mai exact, angajații spun că a fost adesea reperat în sala de biliard și în barul hotelului. Soția lui Stanley, Flora, ar fi fost, de asemenea, văzută și se știe că atinge tastele unui pian.

O altă fantomă despre care se afirmă că apare este o fostă menajeră a hotelului, Elizabeth Wilson sau doamna Wilson. Ghizii de turism spun că Wilson aprindea felinare în camera 217 când a fost grav rănită în urma unei explozii. A supraviețuit exploziei, dar a murit ani mai târziu. Acum, se pare că Wilson este un client obișnuit în 217. Oaspeții raportează că obiectele sunt mutate, bagajele împachetate și luminile se sting și se aprind.

De asemenea, se pare că Wilson este destul de conservatoare. De asemenea, ghizii mai vorbesc de faptul că nu suportă cuplurile necăsătorite. Oamenii “fără pirostii” au afirmat că au simțit o prezență rece între ei în timp ce se aflau în pat. La etajul al patrulea, oaspeții au sesizat conducerea hotelului, că au auzit copii alergând, râzând și jucându-se. Acolo ar fi bonele și copiii pe care i-au supravegheat și cu care și-au petrecut o mare parte din timp.

Camera 434 a Hotelului Beverly Hilton

În camera 434, celebra cântăreață Whitney Houston a fost găsită moartă în cada de la baie ca urmare a unei supradoze în anul 2012. Dacă evenimentele sunt deja tragice și arhicunoscute, atitudinea multor clienți care doresc să se cazeze sunt deosebit de supărătoare. Clienții au telefonat pentru rezervare exclusivă și au postat pe rețelele de socializare fotografii ale lor în cadă, ceea ce a forțat pe bună dreptate conducerea hotelului să schimbe numărul camerei și să refuze rezervările.

Hotelul Read House cu a sa cameră 311

Cine și-ar dori să petreacă o noapte cu fantoma Annalisa Netherly? A fost o femeie decapitată în baia cu acest număr de cameră de către iubitul ei în anul 1927. Unii clienți au raportat o mulțime de lucruri ciudate care s-au întâmplat noaptea, cum ar fi robinete deschise și apoi închise, zgomote diferite și un miros puternic, acru, de nedefinit. Un oaspete fidel al hotelului i-ar fi spus soției: „Da, probabil că este fantoma”.

(surse: ReadHouseHotel, Listverse, Travel Associates, The Telegraph)

Urmăriți Impact.ro și pe