Soțul Mariei Macsim Nicoară, mezzo-soprana din Iaşi, acuzat de omor. Cât ar putea sta în închisoare

Iancu Andreea 25.09.2021, 13:58
Soțul Mariei Macsim Nicoară, mezzo-soprana din Iaşi, acuzat de omor. Cât ar putea sta în închisoare

Cazul mezzo-sopranei Maria Macsim Nicoară a avut un prim termen în fața instanței, în urma căruia s-a stabilit că soțul artistei din Iași este acuzat de omor. Solista Operei Naționale ieșene a murit în luna decembrie, după 7 luni petrecute în comă. Aceasta suferise numeroase leziuni cerebrale, toracice și vertebrale, după ce ar fi căzut pe scări ca urmare a consumului de alcool. Abia la câteva ore distanță, soțul artistei a apelat la câteva ore distanță de accident.

Codrin Nicoară, soțul mezzo-sopranei Maria Macsim Nicoară, acuzat de omor

Moartea mezzo-sopranei Maria Macsim Nicoară a uimit o țară întreagă, cazul artistei urmând să se judece în lunile următoare. Prima înfățișare în privința decesului acesteia a avut loc de curând. Magistrații au stabilit astfel că soțul Mariei Macsim Nicoară, Codrin Nicoară, este acuzat de omor precum și de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate și omor. Acum bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

Totul a fost stabilit în urma faptului că autoritățile au considerat că artista a fost lăsată neajutorată pentru că bărbatul nu a anunțat autoritățile imediat după incident. Dacă va fi găsit vinovat, Codrin Nicoară riscă o pedeapsă cu închisoarea între 3 luni și un an sau doar o amendă. În cazul acuzației de omor, pedeapsa prevăzută de Codul Penal este cuprinsă între 10 și 20 de ani de închisoare, aceasta putând să urce chiar și până la 25 de ani în cazul în care victima este un membru de familie. Deocamdată, după primul termen al procesului, a fost dispusă amânarea cauzei până în luna octombrie, pentru ca rudele Mariei Macsim Nicoară, și ele părți civile, să poată să își angajeze avocați, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Soțul Mariei Macsim Nicoară, mezzo-soprana din Iaşi, acuzat de omor. Cât ar putea sta în închisoare
Maria Macsim Nicoară și soțul său

Artista s-a stins din viață în urma unui accident

Mezzo-soprana Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei Naționale din Iași, se stingea din viață în luna decembrie a anului trecut, după ce timp de șapte luni medicii s-au luptat să o țină în viață. Artista a ajuns în stare gravă la spital după ce ar fi căzut pe scările din interiorul locuinței sale și a fost găsită de către soțul său. Acesta însă a sunat la 112 după mai multe ore de la producerea accidentului.

Atunci când a fost internată, mezzo-soprana prezenta multiple leziuni cerebrale, toracice și la nivelul coloanei vertebrale. Până în luna decembrie a fost internată în mai multe spitale și a trecut printr-o serie de intervenții chirurgicale. Artista s-a stins din viață a murit în decembrie, după șapte luni de comă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...