Soția fostului președinte al Federației Române de Box rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa medicului din Penitenciarul Jilava: ”A fost condamnare la moarte”

Ioana Bucur 18.08.2022, 11:20
Soția fostului președinte al Federației Române de Box rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa medicului din Penitenciarul Jilava: ”A fost condamnare la moarte”

Soția fostului președinte al Federației Române de Box a făcut primele declarații despre tratamentul pe care l-a primit soțul său în spatele gratiilor. Femeia a lansat acuzații grave la adresa medicului din Penitenciarul Jilava. Rudel Obreja a fost eliberat în urmă cu câteva săptămâni din închisoare pentru a putea beneficia de îngrijiri de specialitate pentru o boală gravă.

Soția fostului președinte al Federației Române de Box, acuzații grave

Din spatele gratiilor, Rudel Obreja a scris, de nenumărate ori, pe o platformă de social media, că solicită să i se recunoască un drept garantat de lege, acela de a beneficia de întreruperea executării condamnării pentru a putea începe tratamentul medical în țară sau în afara granițelor.

Pe 22 iulie, Tribunalul Ilfov a decis că executarea pedepsei acestuia poate fi întreruptă, după ce, în aprilie, Rudel Obreja fusese condamnat la cinci ani cu executare în dosarul Gala Bute.

Acum, soția fostului președinte al Federației Române de Box a vorbit pentru prima oară în spațiul public despre situația dificilă prin care a trecut soțul său, lansând o serie de acuzații la adresa medicului de la Penitenciarul Jilava. Specialistul, susține Antonia Obreja, a fost „o condamnare la moarte”.

„Acest medic de la penitenciarul jilava a pus viata sotului meu în pericol . În această afecțiune fiecare zi contează. Trimiterea lui într-un spital specializat a fost tărăgănată. Această atitudine a acestui medic din penitenciarul Jilava a fost o condamnare la moarte”, a mai spus soția lui Rudel Obreja, miercuri seară, la Antena 3.

Soția fostului președinte al Federației Române de Box rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa medicului din Penitenciarul Jilava: ”A fost condamnare la moarte”
Rudel Obreja. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Am nevoie de tratament în condiţii umane”

De pe patul de spital, fostul președinte al Federației Române de Box a transmis un mesaj dur pe pagina sa de Facebook. El a dezvăluit atunci că suferă de cancer cu metastaze și că are nevoie de „tratament în condiții umane”.

„Am nevoie de tratament in condiţii UMANE,de grija medicilor şi a familiei mele, extrem de importante în contextul actual şi iată de ce:

– stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte;

– sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp , zi şi noapte

– nu am telefon, doar 5 vizite PE LUNĂ ale soţiei, deci nu am capacitatea de mişcare pentru a începe tratament sau operaţie chirurgicală.

Cer să mi se recunoască DREPTUL conferit de Lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! VREAU SĂ TRĂIESC! Dar pentru asta am nevoie de Proceduri… (…) Am cancer cu metastaze . CRUNT! Cu VOIA LUI DUMNEZEU, am şanse să mă pot trata/ opera. Repet, orice întârziere le diminuează!

Chiar dacă am avut parte de două condamnări NELEGALE, de încălcarea Legilor şi a Constituţiei României pentru a fi trimis la închisoare, nu m-am sustras niciodată, n-o voi face nici de aici înainte. După cum vedeţi, apelez la Respectarea Legii, în această Ţară…

OPTIMIST…CURABIL…măcar de CANCER!”, este mesajul lui Obreja.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...