Sorina Pintea, reținută de procurorii DNA! Acuzații grave pentru fostul ministru al Sănătății

Madlen Moraru 28.02.2020, 18:50
Sorina Pintea, reținută de procurorii DNA! Acuzații grave pentru fostul ministru al Sănătății

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost reținută în seara de vineri, de procurorii DNA. Pe numele său a fost emis un astfel de mandat, fiind vorba despre acuzații foarte grave, dintr-un caz de corupție.

Sorina Pintea, reținută de procurorii DNA! Acuzații grave pentru fostul ministru al Sănătății

Sorina Pintea, reținută de procurorii DNA! Acuzații grave pentru fostul ministru al Sănătății într-un caz de corupție
Sorina Pintea a fost reținută de către procurorii DNA, vineri, pe 28 februarie 2020

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, a fost prinsă în flagrant de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Ar fi luat mită suma de 120.000 de lei, iar astfel s-a dispus reținerea sa, în această seară de vineri.

Anchetatorii au decis să o rețină pe Sorina Pintea, fiind vorba despre un caz de corupție, potrivit adevărul.ro. Se pare că există indicii foarte clare în ceea ce privește implicarea fostului ministru în acțiuni de luare de mită. Aceasta a fost reținută și urmează să fie prezentată unei instanțe de judecată, cu propunerea de arestare preventivă. Mai mult, aceasta a completat Guvernul Dăncilă din data de 29 ianuarie 2018.

Procurorii DNA au reținut-o pe Sorina Pintea și ar avea dovezi foarte clare că ar fi luat mită suma respectivă de bani. Înainte să facă parte din Executivul condus de Viorica Dăncilă, aceasta fusese aleasă senator, în 2016, din partea PSD. Pe data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din această funcție și a ales să rămână manager al  Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş”, din Baia Mare.

Mai este cunoscut și că după ce a părăsit funcția de ministru, aceasta s-a întors la Baia Mare, unde a fost reinstalată în funcția pe care o părăsise, de manager al unității medicale. A fost iarăși numită de Consiliul Judeţean Maramureş ca șefă a spitalului, deși plecase de aproximativ doi ani. În perioada în care a ocupat mandatul de ministru al Sănătății, Sorina Pintea a fost înlocuită la Baia Mare de către un director interimar.

Urmăriți Impact.ro și pe