Sorina, fetița adoptată în America, e traumatizată de România. Refuză până și acest lucru simplu

Sorina Săcărin a trecut printr-o traumă cumplită în România

A trecut un an de zile de când Sorina, fetița din Baia de Aramă, a fost adoptată de familia Săcărin. Românii, stabiliți în Statele Unite ale Americii, i-au oferit Sorinei un loc mai bun pe care să îl numească acasă. După trauma prin care a trecut în țara natală, Sorina vede România cu alți ochi.

Ce s-a întâmplat cu Sorina Săcărin după adopția din America

Copila care a șocat o țară întreagă cu cazul său a găsit puterea să zâmbească din nou. În urmă cu un an de zile, Sorina era luată cu forța din căminul său din Baia de Aramă, însă acum și-a găsit liniștea în sânul familiei Săcărin. Cei doi soți au decis să o readopte pe fetiță și în SUA, iar Sorina are acum certificat de naștere american.

“După toată nebunia prin care am trecut, am readoptat-o și aici în America, că să aibă și toate actele americane, dar și momentul de bucurie, când spune judecătorul: ’ești adoptat!’ Momentul acela ne-a fost furat în România. N-am vrut s-o privăm de el”, spune Ramona Săcărin, mama Sorinei.

Iar schimbarea aceasta este una de bun augur pentru copilă. Sorina zâmbește mereu, este ambițioasă să studieze cât mai multe lucruri și a început să se descurce foarte bine și cu limba engleză, pe care în urmă cu ceva timp nu o cunoștea deloc. De asemenea, pianul și violoncelul au devenit instrumentele muzicale preferate de copilă, care le studiază cu pasiune.

“N-am presat-o, am lăsat-o să se adapteze în ritmul ei, să preia engleza socială, de conversație, ceea ce a reușit foarte bine. Ne-a fost teama ca învățarea on line să nu o dea înapoi, era pe o pantă ascendentă deja, așa că merge la un program suplimentar după o metodă japoneză, cu niște progrese extraordinare. Graficele privind evoluția copilului sunt foarte clare.

Și s-a cunoscut la școală. Imediat ce a început clasa a III-a, primul lucru pe care mi l-a spus a fost: sunt cea mai bună din clasă, ceea ce este extraordinar pentru nivelul ei de încredere”.

Familia Săcărin și noua viață din America reprezintă acasă pentru Sorina

Familia Săcărin și noua viață din America reprezintă acasă pentru Sorina

Fetița refuză să mai revină în țara natală

Trauma prin care a trecut Sorina a marcat-o profund. De altfel, bucuria pe care o putem citi în ochii ei de când locuiește în America lasă de înțeles că nu își dorește să revină în România. Ea mărturisește că este fericită în America și refuză categoric să se mai întoarcă în țara care i-a produs multă suferință. Întrebată de reporterii spotmedia.ro dacă și-ar dori să își revadă țara natală, Sorina a răspuns clar și răspicat.

“Nu. Eu, Eva și Adam (frații ei) nu vrem să mergem în România. Nu vreau în România”, a spus copila.

Iar deocamdată nici nu are motive să privească spre trecut. Sorina se bucură de propria cameră și frecventează școala în sistem hibrid, potrivit măsurilor din SUA în contextul pandemiei.

De asemenea, Sorina și familia sa adoptivă s-au bucurat și de o vacanță. Plecați în Punta Cana, în Republica Dominicană, fetița și frații ei s-au distrat de minune. Copila a reușit chiar să înoate alături de delfini și să se bălăcească toată ziua.

Se pare că soarele a ajuns și pe strada copilei românce din Baia de Aramă, pe care România a tratat-o inuman. În America, alături de familia Săcărin, Sorina are mari șanse se devină un om MARE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI