Sorin Câmpeanu, anunţ important pentru elevii din clasele terminale. „Vor merge la şcoală şi în scenariul roşu”

Stan Filon, Anca Lupescu 23.04.2021, 18:45
Sorin Câmpeanu, anunţ important pentru elevii din clasele terminale. „Vor merge la şcoală şi în scenariul roşu”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii aflați în ani terminali vor merge la școală, indifirent de situația impusă de pandemia de coronavirus. Așadar, elevii respectivi vor fi obligați să își continue cursurile la școală chiar și în scenariul roșu!

Sorin Cîmpeanu a făcut un anunţ important pentru elevii din clasele terminale

”O solicitare este aceea de renunțare a condiției de înjumătățire a efectivelor din clasele terminale în școlile care se află în scenariul roșu”, a spus ministrul. Ministrul Educației a precizat că această propunere este justificată de apropierea examenelor naționale și se bazează pe respectarea condițiilor de siguranță sanitară în școlile din România.

Sorin Cîmpeanu a venit și cu o veste bună. Acesta a spus că numărul cazurilor de Covid din școli este mai mic decât cel înregistrat la restul populației. ”Atâta devreme cât școala s-a derulat cu prezență fizică înaintea vacanței de primăvară, Ministerul Educației a monitorizat permanent numărul de îmbolnăviri din școli. Acesta este de 10 ori mai mic decât media generală la nivelul populației”, a mai declarat ministrul Educației.

Sorin Cimpeanu a facut un anunt important pentru elevii din clasele terminale
Sorin Cimpeanu a facut un anunt important pentru elevii din clasele terminale

Rezultatele la simulare, false?

Rămâne de văzut ce rezultate vor obține elevii la examenul de Evaluare Națională, chiar și în scenariu roșu, după ce la simulare au fost obținute rezultate peste așteptările ministrului Educației. Acesta fapt s-ar datora, însă, faptului că simulările au fost făcute cu profesorii din școlile unde au avut loc examenele. Experții în educație sunt circumspecți și spun și că supravegherea video nu a fost posibilă chiar în toate școlile. Situația va fi cu totul alta la examenul real, când elevii vor fi supravegheați de profesori veniți de la alte școli, iar sistemul audio-video va funcționa în toate școlile, iar situația din clasele unde se suțin examenele chiar va fi monitorizată.

”În decembrie 2019 am avut rezultatele la testele PISA. Ultimii din Europa! 44% analfabeţi funcţional, iar la Matematică doar 38% au luat peste 5 la Evaluarea Naţională! Urmează pandemia şi trei semestre de şcoală pierdute. După cum recunoştea şi ministrul Cîmpeanu, învăţământul online a adus elevilor pierderi irecuperabile. După trei semestre de şcoală pierdute se produce un adevărat miracol!. La învăţământul online, o treime din elevi nu a participat, din lipsa dotărilor necesare. Ale lor sau ale şcolilor. Dintre cei care au participat, o altă treime n-a înţeles mare lucru din predarea online, mai ales că a lipsit evaluarea, etapă absolut necesară”, a declarat expertul în educație Ştefan Vlaston pentru adevărul.ro.

”Aparatura de supraveghere audio-video mai degrabă nu a funcţionat, sau nu se uită nimeni pe ea. Subiectele tip grilă, în proporţie de 2/3, permiteau elevilor să ia nota 7, cu punctul din oficiu. În loc să se transmită elevilor pagini întregi cu rezolvări de probleme, li s-au transmis, în multe locuri, cele 12 litere „câştigătoare” de nota 7. Ce poate fi mai simplu?”, mai spune expertul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...