Sorana Cîrstea – Tatjana Maria, în turul doi de la Wimbledon. Românca, eliminată din competiție

Sorin Barbu 29.06.2022, 18:56
Sorana Cîrstea – Tatjana Maria, în turul doi de la Wimbledon. Românca, eliminată din competiție

Sorana Cîrstea este una dintre cele șase jucătoare din România care s-au calificat în turul doi de la Wimbledon. În următorul meci o va înfrunta pe Tatjana Maria, o sportivă care ocupă locul 103 WTA și pe care învins-o de trei ori.

Sorana Cîrstea și Tatjana Maria se vor întâlni în turul doi de la Wimbledon

Update, 29 iunie, ora 18:54: Meciul s-a încheiat, iar aventura Soranei Câstea la Wimbledon 2022 se oprește aici, după ce a fost învinsă de jucătoarea de tenis Tatjana Maria, cu scorul de 3-6, 6-1, 5-7 în turul 2 al celebrului turneu.

Update, 29 iunie, ora 18:46 – Sorana Cîrstea (32 de ani, 32 WTA) joacă acum în turul 2 la Wimbledon cu nemțoaica Tatjana Maria (34 de ani, 103 WTA). Meciul poate fi văzut în direct pe Eurosport.

Tatjana Maria a câștigat primul set în fața româncei, cu scorul de 6-3, după care jucătoarea noastră a revenit în forță și a câștigat și ea un set cu scorul de 6-1. Acum se dă lupta pentru setul decisiv și este, momentan egalitate, 3-3.

Știre inițială: 

Sorana Cîrstea nu a avut deloc un meci ușor în primul tur la Wimbledon. Jucătoarea din România s-a impus în două seturi disputate la tie-break de Aleksandra Krunic, locul 107 WTA. A fost o dispută cu peripeții pentru că unul dintre spectatori a avut chef de vorbă și le-a deranjat pe cele două combatante, în special pe sportiva din Târgoviște.

Sorana Cîrstea a fost practic o „deschizătoare de drumuri” pentru că după ce s-a calificat în turul doi a fost urmată de încă cinci jucătoare din România. Misiunea ei nu a fost deloc ușoară. A fost nevoită să aștepte mai bine de zece ore ca să intre pe teren.

„Am venit la ora 8 aici, iar acum e 8 seara. Sunt de 12 ore la bază. M-am încălzit la ora 10, iar până la ora 17, când a trebuit să intru pe teren, am stat în stand-by. Nu este ușor, însă am ani de experiență în spate și asta e viața de jucător de tenis

Este atipic, față de alte sporturi. Trebuie să fii foarte adaptabil, pentru că uneori poți să joci la 11 dimineața, iar alteori, la 11 seara. Depinzi de vreme, depinzi de meciurile dinaintea ta. Am la mine cărți, integrame, iPad, tot ce se poate ca să-mi ocup timpul și mintea, dar, în același timp, să rămân concentrată pe turneu,”a dezvăluit Sorana Cîrstea pentru Eurosport.

În turul doi, Sorana o va înfrunta Tatjana Maria (103 WTA). Este a patra întâlnire dintre cele două, sportiva din România câștigând primele trei întâlniri.

01.04.2013: Sorana Cîrstea – Tatjana Maria 6-4, 7-6
16.12.2019: Sorana Cîrstea – Tatjana Maria 5-7, 7-6, 6-2
22.05.2022: Sorana Cîrstea – Tatjana Maria 6-3, 6-3

Cine transmite la tv și când se joacă meciul Sorana Cîrstea – Tatjana Maria

Meciul dintre Sorana Cîrstea – Tatjana Maria se va disputa miercuri nu mai devreme de ora 15.30. Partida va fi transmisă în direct de Eurosport 1. Sportiva care va câștiga duelul se va califica în turul trei unde o va întâlni pe câștigătoarea dintre Maria Sakkari (5 WTA) și Viktoriya Tomova (112 WTA).

Urmăriți Impact.ro și pe