Sorana Cîrstea, nemulțumită după debutul victorios de la US Open. „M-am încurcat singură”. Câte românce vor juca în turul 2

Gabriel Peneș 31.08.2022, 10:19
Sorana Cîrstea, nemulțumită după debutul victorios de la US Open. „M-am încurcat singură”. Câte românce vor juca în turul 2

Sorana Cîrstea, nemulțumită după debutul victorios de la US Open. Spre deosebire de Simona Halep, iubita lui Ion Ion Țiriac a reușit să câștige partida din runda inaugurală de la Flushing Meadows. Ea s-a impus cu 6-4, 6-4, în fața germancei Laura Siegemund (locul 182 WTA). În afară de Sorana Cîrstea, România va mai avea încă alte două reprezentante în turul 2 al turneului de Grand Slam.

Sorana Cîrstea, nemulțumită după debutul victorios de la US Open

Sorana Cîrstea, nemulțumită după debutul victorios de la US Open. Jucătoarea din Târgoviște a reușit să o depășească pe germanca Laura Siegemund (locul 182 WTA), scor 6-4, 6-4, la capătul unei partide care a durat o oră și 48 de minute. Cîrstea și încă alte două românce vor reprezenta România în turul 2 al turneului de Grand Slma, după eliminarea prematură a Simonei Halep.

Irina Begu, a 42-a jucătoare a lumii, s-a calificat și ea în turul secund la US Open, sportiva noastră impunându-se în fața capului de serie numărul 32, Elise Mertens. Irina Begu s-a impus cu scorul de 3-6, 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 25 de minute de joc. A fost prima victorie a lui Begu în fața jucătoarei belgiene din patru întâlniri. În continuare, jucătoarea se va duela cu chinezoaica Yue Yuan (142 WTA), venită din calificări.

De asemenea, Gabriela Ruse (101 WTA) va juca în manșa secundă, după ce a depălit-o în primul tur pe sportiva australiană Daria Saville (58 WTA), scor 3-6, 6-2, 6-4. Ruse va avea un meci teribil contra americancei Coco Gauff (12 WTA), partida urmând să se joace miercuri, de la ora 18.00.

Irina Begu a repurtat o victorie senzațională în manșa inaugurală a turneului de la US Open

„M-am încurcat singură”

Sorana Cîrstea și-a făcut singură meciul mai dificil contra lui Siegemund, după cum a și mărturisit la finalul partidei.

„Primul tur, mai ales la un Grand Slam, nu este niciodată ușor, se știe asta. Cred că aș fi putut să termin meciul mult mai repede, un 6-2, 6-2, cred că m-am încurcat singură în special în setul al doilea, dar până la urmă rămâne o victorie în două seturi, în care am jucat destul de solid, am servit bine…
Sunt câteva lucruri pe care nu le-am executat cum mi-aș fi dorit și nu au fost la nivelul la care mi-aș fi dorit, dar o luăm pas cu pas și ce am jucat astăzi a fost suficient să îmi aducă victoria.

Chit că scorul era în defavoarea mea, adversara avea 4-2, simțeam că sunt peste ea în joc și aveam încredere că pot, dacă reușesc să nu îi mai dau cadouri ușoare, să joc solid și să o fac să muncească pentru puncte, aveam încredere că pot să revin și să termin cu 6-4.
Per total, au fost și lucruri bune, și lucruri mai puțin bune, important este că am reușit să termin în două seturi și mi-am făcut treaba pe ziua de astăzi”, a declarat Sorana Cîrstea pentru Eurosport.

Sorana Cîrstea, nemulțumită după debutul victorios de la US Open. „M-am încurcat singură”. Câte românce vor juca în turul 2
Gabriela Ruse a reușit calificarea în turul 2 al ultimului turneu de Grand Slam al anului, după ce a suferit o operație la mână în urmă cu câteva săptămâni

Câte românce vor juca în turul 2

Sorana Cîrstea o va întâlni în turul 2 pe elvețianca Belinda Bencic (13 WTA), actuala campioană olimpică. Aceasta a trecut de Andrea Petkovic, în trei seturi. Bencic a învins-o pe Sorana acum două săptămâni, în primul tur al turneului de la Cincinnati, după trei seturi disputate. De altfel, românca a anticipat că va juca împotriva elevețiencei înainte ca aceasta să câștige contra lui Petkovic.

„Nu am o preferință. Probabil Belinda Bencic va câștiga (n.r. – duelul cu Andrea Petkovic din primul tur), o văd favorită. E bine că am jucat cu ea acum două săptămâni, știu la ce să mă aștept.
În același timp și ea îmi cunoaște jocul, dar trebuie să tratez meciul ca pe orice alt meci, să-mi fac planul bine de la început și să reușesc să țin ritmul sus de la început la sfârșit”, a adăugat Sorana Cîrstea, conform aceleiași surse.

Cele trei românce și-au asigurat deja un cec în valoare de 121.000 de dolari pentru accederea în manșa secundă a turneului dotat cu premii totale record de 60 de milioane de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....