Sorana Cîrstea îi ia apărarea Simonei Halep după gestul pentru care constănțeanca riscă amendă la US Open. „Și eu am fost în locul ei”

Gabriel Peneș 02.09.2022, 11:40
Sorana Cîrstea îi ia apărarea Simonei Halep după gestul pentru care constănțeanca riscă amendă la US Open. „Și eu am fost în locul ei”

Sorana Cîrstea îi ia apărarea Simonei Halep după gestul pentru care constănțeanca riscă amendă la US Open. Cele două românce au fost eliminate de la US Open. Fostul lider mondial a pierdut neașteptat, încă din primul tur, în fața unei jucătoare venită din calificări. După meci, Halep a făcut un gest pentru care riscă să fie penalizată de organizatori, dar Sorana Cîrstea crede că aceasta poate fi înțeleasă, în contextul înfrângerii pe care tocmai o suferise.

Sorana Cîrstea îi ia apărarea Simonei Halep după gestul pentru care constănțeanca riscă amendă la US Open

Sorana Cîrstea îi ia apărarea Simonei Halep după gestul pentru care constănțeanca riscă amendă la US Open. Jucătoarea din Constanța era cotată cu a doua șansă la câștigarea turneului de la Flushing Meadows. Cu toate acestea, ea a fost eliminată rapid, încă din primul tur, de ucraineanca Daria Snigur, o sportivă venită din calificări și aflată la prima ei partidă pe tabloul principal al unui Grand Slam.

Sorana Cîrstea a comentat ironic eșecul fostului lider mondial, spunând că la US Open nu toate jucătoarele se adaptează suprafeței foarte rapide, iar sita cerne mai repede.

„Surprizele sunt, cred eu, din cauza suprafeței. O suprafață rapidă, pe care nu sare mingea, mai mult alunecă.

Nu sunt multe jucătoare care pot juca pe această suprafață și din cauza asta spun eu că se cerne sita un pic mai repede în primele tururi decât la alte Grand Slam-uri”, a adăugat Sorana cu referire indirectă și la eșecul Simonei Halep, conform RTVNY.

Sorana Cîrstea îi ia apărarea Simonei Halep după gestul pentru care constănțeanca riscă amendă la US Open. „Și eu am fost în locul ei”
Sorana Cîrstea a avut o izbucnire nervoasă în timpul partidei pe care a pierdut-o în turul 2 la US Open

„Și eu am fost în locul ei”

Cu toate acestea, Cîrstea s-a arătat înțelegătoare cu gestul Simonei Halep de a nu se prezenta la conferința de presă obligatorie, de după meciul pierdut cu Snigur. Pentru acest lucru, Halep riscă o amendă între 2.500 – 5.000 de euro, conform regulilor de la US Open.

Iubita lui Ion Ion Țiriac i-a ținut partea celei cu care se știe din copilărie, dar cu care n-a fost niciodată prietenă. Sorana a afirmat că atitudinea Simonei e de înțeles, pe fondul nemulțumirii generată de înfrângere, ea însăși trecând prin asemenea momente.

„Personal mi s-a întâmplat și mie, deci pot să o înțeleg pe Simona. Am fost și eu în situația ei, mai ales când pierzi un meci la care nu te așteptai și ești extrem de dezamăgită. Este greu din afară să înțelegi câtă muncă se depune și cât te doare în momentul în care nu iese.

O înțeleg pe Simona, pentru că și eu am fost în locul ei, am făcut același lucru de multe ori. În același timp, normal, înțeleg și partea jurnaliștilor care sunt aici și trebuie să își facă jobul.

Cred că este uman, nu trebuie să judecăm pe nimeni. Fiecare gestionează înfrângerile mai bine sau mai rău, depinde de zi.

Suntem oameni, nu roboți”, a spus Sorana Cîrstea, potrivit sursei citate.

Sorana Cîrstea a pierdut meciul din turul 2, contra Belindei Bencic, după ce conducea cu 6-3, 5-3. Ea însăși a avut o izbucnire nervoasă spre finalul setului doi, pentru care risca o amendă. Oricum, dacă Halep s-a ales cu un cec de 80.000 de dolari pentru prezența pe tabloul principal, Cîrstea va încasa 121.000 de dolari pentru accederea în manșa secundă la US Open.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....