Sorana Cîrstea, față în față cu Johanna Konta la Roland-Garros. De ce a plâns adversara româncei, la prima întâlnire pe teren

Stan Filon, Mirabela Năstase 31.05.2021, 15:40
Sorana Cîrstea, față în față cu Johanna Konta la Roland-Garros. De ce a plâns adversara româncei, la prima întâlnire pe teren

Sorana Cîrstea se pregătește să dea piept cu Johanna Konta la primul meci de la Roland Garros. Aceasta va fi cea de-a patra partidă în care cele două se confruntă direct. Până acum, britanica are un mic avantaj în fața româncei. Cu siguranță aceasta nu a uitat primul meci în care a întâlnit-o pe Sorana Cîrstea, deoarece a ieșit în lacrimi de pe teren.

Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Johanna Konta la primul meci de la Roland-Garros

Așadar, ieri s-a dat startul la unul dintre cele mai așteptate turnee de tenis din lume! Sorana Cîrstea, locul 54 WTA, o va întâlni pe Johanna Konta, locul 20 WTA, și se anunță a fi un meci foarte interesant. Cele două sunt programate să joace astăzi, 31 mai, la ora 16:00, pe terenul 6.

Cum spuneam, cele două s-au mai întâlnit de trei ori, iar britanica conduce la victorii cu scorul de 2-1. Ultima dată când au jucat, Sorana Cirstea a câștigat cu 2-6 7-6 (5) 6-4 în runda a 2-a la US Open în 2020. Britanica nu a avut un start foarte bun de an și a îregistrat până acum 3 victorii și 6 pierderi. Ultima sa partidă pierdută a avut loc la Roma, unde a pierdut cu 6-3 6-1 în fața jucătoarei Aļona Ostapenko în prima rundă din 11 mai.

Sorana Cirstea o va infrunta pe Johanna Konta la primul meci de la Roland-Garros
Sorana Cirstea o va infrunta pe Johanna Konta la primul meci de la Roland-Garros

Johanna Konta nu a uitat primul meci disputat în fața Soranei Cîrstea

Și românca vine după o partidă pierdută la Strasbourg unde a cedat cu 6-3 6-3 în fața cehoaicei Barbora Krejčíková în finala din 29 mai. Cel mai bun rezultat al ei din sezonul actual a fost câștigarea titlului la Istanbul, unde a învins-o pe Elise Mertens în finală 6-1 7-6 (3). La Roland Garros cel mai bun rezultat înregistrat de Sorana Cîrstea în cariera sa a fost să ajungă în sfertuurile de finală în 2009.

Prima întâlnire dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta a avut loc în anul 2017, la turneul dintre România și Anglia din cadrul Fed Cup, iar britanica își amintește cu siguranță, deoarece a ieșit plângând de pe teren. Vinovat entru asta a fost chiar căpitanul nejucător al României, Ilie Năstase.

Nasty și-a ieșit din fire în urma unor greșeli de arbitraj și a început să țipe la arbitră, dar și la Johanna Konta. Ilie Năstase a fost eliminat de la Fed Cup în urma unui incident care a lăsat-o pe Johanna Konta în lacrimi , iar meciul a fost suspendat.

În meciul dintre Johanna Konta și Sorana Cîrstea, Năstase a fost eliminat după ce a înjurat arbitrul și a abuzat-o pe Konta și pe căpitanul ei Anne Keothavong. La acel moment Konta, care era numărul 7 WTA, și-a pierdut serviciul și a fost vizibil supărată înainte ca jocul să fie oprit timp de 25 de minute.

Incidentul care a determinat eliminarea lui Ilie Năstase din competiție se întâmpla când Sorana Cîrstea avea 2-1 în setul secund din play-off-ul World Group II jucat la Constanța. Numărul 7 mondial, Johanna Konta, a fost ținta unei tirade de comentarii dure făcute de Ilie Năstase. Englezoaica în lacrimi a decis să renunțe la meci.