Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, acuzații dure despre erorile din anchetă: „Era desfigurată la față”

Elena Avramescu 11.05.2021, 10:39
Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, acuzații dure despre erorile din anchetă: „Era desfigurată la față”

Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, acuzații dure. A trecut un an de la tragedia care a întristat România, când mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit. Acum sora acesteia, Elena Hereș, a dat, pentru prima oară, mai multe declarații despre modul în care s-a desfășurat ancheta, precum și despre neconcordanțele din anchetă.

Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, acuzații dure

Afirmam anul trecut în luna mai, după tragicul «accident casnic» al surorii mele, că am încredere în oamenii legii, că își vor face datoria. M-am înșelat crezând acest lucru. Mi-au înșelat încrederea! Mi-au înșelat încrederea persoane care trebuiau s-o apere pe sora mea și să acționeze pentru a afla adevărul. Chiar mi s-a reproșat că mă agit prea mult și e de datoria lor să apere victima. Oare?! La vremea aceea aveam multe semne de întrebare legate de cele întâmplate. Acum am și mai multe întrebări fără răspuns pe care vi le prezint, urmând a trage singuri concluziile: De ce s-a așteptat două zile până s-a început ancheta la fața locului (în 12 mai 2020), deși poliția cunoștea «speța» din 9 mai 2020, ora 23:45?, a declarat Elena Hereș.

Elena Hereș a mai spus că autoritățile i-au transmis că sora sa nu avea urme de violență pe corp, însă lucrurile nu au stat așa, fiindcă ar fi fost desfigurată la față, cu fractură la nivelul nasului și cu echimoze și ochii tumefiați.

Sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoara, acuzatii dure
Maria Macsim Nicoara

„Fără milă au terfelit cariera și munca titanică din spatele ei”

Ni s-a transmis de la început că sora mea «nu prezintă pe corp semne de violență». Am văzut fotografiile de la internare și era desfigurată la față, cu fractură la nivelul nasului, cu echimoze și tumefierea ochilor, diagnosticul complet fiind: traumatism cranio-cerebral cu comă de gradul III (GCS 4), hematon epicranian fronto parietal stânga, fractură liniară cu o minimă deplasare parietal stânga, fractură occipito-parietală dreapta, fractură temporo sfenoidală dreapta, fractură vârf odontoida, hemoragie subarahnoidiană, contuzii hemoragice fronto-temporal bilateral și parietal stâng, hematon subdural fronto-temporal stâng – evacuat chirurgical, edem cerebral, traumatism toracic cu fracturi costale VII, IX – stânga și III – IV dreapta, traumatism de bazin cu fractura aripă iliacă stângă, hemiplegie dreapta, afazie mixtă, echimoze periorbitare bilateral stânga dreapta, latero-cervicală…

Mesajul care mi s-a transmis permanent a fost: „Aveți răbdare, este un caz complicat!”. Noi am avut răbdare, dar ei au clasat dosarul de omor, din lipsă de probe, în condițiile în care, nouă, familiei, nu ni s-au transmis documente foarte importante din dosar, pentru a solicita noi expertize, a mai spus sora artistei.

În plus, Elena Hereș a mai avut și un set de întrebări la care deocamdată nu s-au găsit răspunsuri și spune că un aspect important pe care s-a pus accent în anchetă a fost alcoolemia Mariei Macsim Nicoară.

Fără milă au terfelit cariera și munca titanică din spatele ei, în câteva vorbe, fără a se gândi câtă durere produc etichetele jignitoare la adresa victimei, pentru cei care o iubesc și o prețuiesc. Iar la sfârșit, SURPRIZĂ: suplimentul de expertiză spune că alcoolemia stabilită la internare este irelevantă din punct de vedere medico-legal, pentru că s-a folosit alcool la dezinfectarea rănilor și nu s-au respectat anumite cerințe la recoltarea probei biologice. Atunci, cu noroiul aruncat pe imaginea unui artist profesionist, cum rămâne? Cine repară stricăciunea morală care s-a făcut?, a completat aceasta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...