Sondaj alegeri locale 2020 București. Scorurile pentru Nicușor Dan și Gabriela Firea cu doar o săptămână înaintea votului

Rădulescu Valentin 19.09.2020, 20:56
Sondaj alegeri locale 2020 București. Scorurile pentru Nicușor Dan și Gabriela Firea cu doar o săptămână înaintea votului

Printr-un sondaj efectuat pe un eșantion reprezentativ pentru populația din București cu drept de vot, realizat prin metoda CATI, au ieșit rezultate destul de favorabile pentru unii candidați la Primăria Capitalei. Nicușor Dan și Gabriela Firea pare că sunt cei mai favorizați de către bucureșteni. Totodată, nici Traian Băsescu nu a lipsit din peisaj. Ce șanse au aceștia să câștige?

Sondaj alegeri locale 2020, ce șanse au Nicușor Dan și Gabriela Firea să ”obțină” Bucureștiul

Într-un sondaj făcut de Novel Research, la comanda PNL, se vede un scor strâns între candidații pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan este sprijinit în proporție de 33% dintre bucureșteni, iar Gabriela Firea este susținută de 30,5% dintre români. De asemenea, fostul președinte Traian Băsescu ocupă locul trei, cu doar 9%. Mulți români sunt încă nehotărâți cu cine să voteze, iar asta reprezintă 18,5% dintre bucureșteni. Totodată, 9% dintre locuitorii Capitalei urmează să voteze cu alți candidați.

„Este un sondaj de opinie realizat în perioada 16-17 septembrie, adică în urmă cu 2 și 3 zile, telefonic, 840 de bucureșteni, marjă de eroare 3,4%, compania Novel Research, mai multe întrebări la care o să vă dau răspunsurile date de bucureșteni. Merită primarul în funcție un nou mandat? 54% dintre bucureșteni au spus NU, 33% spun DA, 11% NU RĂSPUND. Dacă îi luăm în calcul doar pe cei care au o opțiune pe acest subiect, 61% spun că nu merită un nou mandat.”, a spus Nicușor Dan, potrivit digi24.ro.

Sondaj alegeri locale 2020 București. Scorurile pentru Nicușor Dan și Gabriela Firea cu doar o săptămâna înaintea votului
Sursă Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Mulți bucureșteni nu cred că Gabriela Firea mai merită un mandat

Potrivit sondajului, 54% dintre bucureșteni pare că nu sunt mulțumiți de activitatea actualului primar al Capitalei, ceea ce arată mari șanse pentru Nicușor Dan. Sondajul a fost realizat cu 840 de persoane, iar marja de eroare este 3,7%. Totodată, 68% dintre bucureșteni cred că rezultatul alegerilor va fi unu strâns.

„Au fost întrebați bucureștenii dacă consideră că competiția pentru Primăria Generală este una strânsă sau nu. 69% spun că va fi o competiție cu un rezultat strâns. Bucureștenii sunt de acord că orice vot este important, înțeleg acest lucru”, a mai spus Nicușor Dan într-o conferință de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe