Soluție inovativă într-un oraș din România, pentru a nu mai amenda oamenii prinși fără mască de protecție

Elena Avramescu 05.04.2021, 12:15
Soluție inovativă într-un oraș din România, pentru a nu mai amenda oamenii prinși fără mască de protecție

Soluție inovativă pentru a nu mai amenda oamenii. Veste bună pentru locuitorii unui oraș din România, după ce autoritățile au găsit o soluție inovativă pentru pentru persoanele prinse fără masca obligatorie de protecție.

Soluție inovativă pentru a nu mai amenda oamenii prinși fără mască de protecție

Este vorba despre orașul Bacău, al cărui primar a venit cu o premieră în România. În acest sens, cetățenii primesc o mască de protecție în loc de amendă atunci când sunt văzuți de polițiști că nu o poartă, conform legislației în vigoare. Inițiativa autorităților vine ca o încurajarea localnicilor pentru a respecta măsura impusă de autorități.

Astfel că, Lucian Daniel Stanziu Viziteu, edilul orașului, consideră că e nevoie mai mult de informare și prevenție decât de sancțiuni și teamă de acestea. Polițiștii locali le oferă astfel oamenilor măști în loc de amenzi în cazul în care sunt surprinși pe stradă, accidental, fără mască. În plus, polițiștii le oferă tuturor informații pentru a conștientiza importanța acestei măsuri, conform potrivit mediafax.ro.

Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută, consider că a fi și mai mică dacă ne concentrăm pe informare și prevenție, în loc de sancțiuni. Aceste aspecte au fost discutate la întâlnirea cu întreg efectivul Poliției Locale care se ocupă de ordinea publică. Nu doresc să avem mai multe restricții și știu că nici dumneavoastră nu doriți, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari și înțeleg foarte bine să se protejeze și așa să salveze vieți și să menținem deschis orașul. Rata de infectae sub 4 este o dovadă în acest sens, a spus Lucian Daniel Stanziu Viziteu, primarul Bacăului.

Soluție inovativă pentru a nu mai amenda oamenii prinși fără mască de protecție
Masca de protectie

Se pare că mai multe personaje importante în politică n-au respectat regula purtării măștii de protecție, iar printre acestea se află Raluca Turcan, și chiar ministrul Sănătății. Astfel că imaginile surprinse cu cei doi oficiali fără mască de protecție au devenit virale, iar prin urmare autoritățile s-au sesizat și le-au oferit amenzile corespunzătoare.

În urma apariţiei în mediul on-line a unor imagini în care sunt înfăţişate mai multe persoane care nu poartă masca de protecţie în timp ce se află în bena unui autovehicul, poliţiştii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor efectuate au fost identificate 6 persoane de sex feminin, care au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, a transmis, joi, Poliţia Judeţeană Sibiu, conform news.ro.