Soluția inedită găsită de primarul din Iași pentru a reduce facturile românilor. Proiectul demarează la începutul lunii iulie

Andra Daoud 21.06.2022, 21:21
Soluția inedită găsită de primarul din Iași pentru a reduce facturile românilor. Proiectul demarează la începutul lunii iulie

Administrația locală a municipiului Iași vine în sprijinul cetățenilor cu venituri mici în perioada următoare. În condițiile în care facturile la utilități au crescut semnificativ în ultimele luni, primarul orașului, Mihai Chirica, a anunțat o măsură care îi va ajuta pe ieșeni să plătească mai puțin la facturile de întreținere. Ce va pune administrația la dispoziție, începând din luna iulie.

Primarul din Iași a găsit soluția pentru a reduce facturile oamenilor

Primăria din Iași demarează, la începutul lunii iulie, un proiect pentru a veni în sprijinul cetățenilor cu posibilități materiale reduse. Administrația locală deschide un punct cu dușuri publice, în incinta unui fost punct termic din oraș. În acest fel, primăria își propune să sprijine oamenii cu venituri mici și să îi ajute să plătească mai puțin la facturile ce țin de utilități.

Primarul Mihai Chirica a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, de ce este importantă această măsură socială pentru ieșeni. Pe lângă faptul că vor putea face duș, ieșenii își vor putea spăla și hainele acolo.

„La începutul lunii iulie deschidem un punct public cu duşuri. Va fi deschis pe strada Simionescu, în cartierul Dacia, într-un fost punct termic. Acolo avem opt duşuri publice. Le punem la dispoziţia celor cu venituri scăzute. Am instalat şi cinci maşini de spălat.

Vine o perioadă foarte grea, când lumea îşi va porni din ce în ce mai rar energia termică în casă. Lumea din ce în ce mai rar va porni maşina de spălat. Va trebui să preîntâmpinăm acest lucru prin asigurarea unor puncte sociale în care să îi putem sprijini”, a spus edilul Iaşiului, potrivit News.ro.

Solutia inedita gasita de primarul din Iasi pentru a reduce facturile romanilor
Primaria din Iasi deschide un punct de dusuri publice

Mihai Chirica, despre criza de resurse

Mihai Chirica i-a îndemnat pe oameni să fie chibzuiți și să consume cu atenție resursele, deoarece criza își spune cuvântul și va fi din ce în ce mai greu ca oamenii să îi facă față. Primarul a subliniat că nu este vorba neapărat despre bani, ci despre faptul că s-ar putea să nu mai aibă de unde procura energia.

„Vine o perioadă foarte grea, în care fac apel la toţi ieşenii să ne gândim de două ori când aprindem becul, câte frigidere ţinem în priză şi dacă este necesar ca apa caldă să curgă la nesfârşit făcând un duş de 25 sau 30 de minute, când în cinci minute ai putea să îl faci. Asta nu o spun din perspectiva faptul că ai sau nu ai bani. Nu o să fie de unde. (…)

Am mai lansat avertismente privind diverse crize care se prognozau. Va veni o criză a energiei în care nu se va pune problema câţi bani ai, ci se pune problema de unde o iei. Trebuie să ne învăţăm să trăim într-o altă ecuaţie.”, a mai explicat primarul.

Edilul a mai spus că urmează să vină și în sprijinul persoanelor care se confruntă cu criza economică și nu mai au ce pune pe masă. Primăria și Arhiepiscopia Iașiului înființează o cantină socială, de unde oamenii vor putea lua pâine.

Urmăriți Impact.ro și pe