Soluţia care te scapă de ţânţari imediat. Aşa vei dormi fără grija insectelor din casă

Badea Violeta 08.06.2022, 15:19
Soluţia care te scapă de ţânţari imediat. Aşa vei dormi fără grija insectelor din casă

Țânțarii sunt o adevărată pacoste. Din cauza lor, este imposibil să te bucuri de o seară pe terasă sau de o plimbare în parc. De asemenea, nu este o idee bună nici să deschizi ferestrele pentru a aerisi camera în care dormi. Aceste insecte pot fi destul de enervante, mai ales din cauza bâzâitului lor constant, a mușcăturilor și a numeroaselor boli pe care le poartă. Din fericire, există mai multe opțiuni pentru a scăpa de țânțari. Iată soluția naturală pe care poți să o prepari acasă!

Cum alungi țânțarii. Cea mai bună soluție naturală

Țânțarii sunt extrem de sâcâitori. Îți bâzâie în ureche noaptea, îți provoacă mâncărimi și te mușcă. Și mai enervant este că ai impresia că nu poți scăpa de ei. Chiar dacă ucizi doi, alți zece apar în locul lor. Așadar, cum îi ții la distanță?

Adevărul este că nu trebuie să omori țânțarii pentru a scăpa de ei. Există multe soluții naturale pe care le poți prepara acasă și care te pot proteja de înțepăturile de insecte.

Solutia care tine la distanta tantarii
Solutia care tine la distanta tantarii
  • Soluția cu busuioc

Ingrediente:

  • o cană cu frunze de busuioc proaspete
  • 10 picături de ulei esențial de busuioc
  • o jumătate de cană de apă clocotită
  • 120 de ml de alcool rafinat

Mod de preparare:

Ia un recipient și pune frunzele proaspete de busuioc, apoi toarnă apa clocotită și lasă la infuzat timp de circa trei ore. Apoi, stoarce foarte bine frunzele și strecoară lichidul obținut pentru a-l combina cu alcool și ulei esențial de busuioc. Amestecă totul foarte bine și adaugă soluția într-un pulverizator. Aplică pe piele ori de câte ori ştii că va fi nevoie.

  • Altă soluție care ține la distanță țânțarii

Ingrediente:

  • două linguri de alcool
  • două linguri de ulei (ulei de semințe de struguri, ulei de jojoba, ulei de migdale, ulei de măsline)
  • 100-110 picături din amestecul următor de uleiuri esențiale: 55 picături ulei esențial de eucalipt + 15 picături ulei esențial de lemn de cedru + 15 picături ulei esențial de lavandă + 15 picături ulei esențial de rozmarin

Mod de preparare:

Ia un pulverizator și adaugă toate ingredientele, apoi agită energic. Parfumul natural al acestor uleiuri acționează ca un repelent pentru țânțari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...