Soluția banală cu bicarbonat de sodiu pentru un deodorant de corp eficient. Rezultate uimitoare

Diana Radu 08.07.2020, 11:47
Soluția banală cu bicarbonat de sodiu pentru un deodorant de corp eficient. Rezultate uimitoare

Temperaturile caniculare de vară ne fac de cele mai multe ori să transpirăm incontrolabil. Din acest motiv avem nevoie de un deodorant de corp foarte eficient, care să ne protejezeze de petele de transpirație. Ei bine, poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a prepara home-made deodorantul perfect.

Cum prepari acasă cu bicarbonat de sodiu un deodorant eficient

Produsele antiperspirante din comerț de multe ori nu rezistă până la 12-24 de ore așa cum scrie pe etichetă. Astfel, pentru cei care își doresc un deodorant eficient, dar și natural, pot apela cu încredere la bicarbonatul de sodiu. Pulberea albă poate fi folosită pe pielea curată și uscată, din zona axilelor ca atare sau se poate prepara o soluție.

Bicarbonatul de sodiu are foarte multe efecte benefice, printre acestea numărându-se și faptul că poate elimina toxinele. Ajută și la eliminarea de pete de pe haine, dar și de mirosuri neplăcute, cauzate de bacteriile prezente la nivelul pielii. Poate elimina și resturile de antiperspirant, bicarbonatul având și un efect fungistatică. Acest lucru împiedică formarea de alte bacterii, la nivelul axilelor, și deodorantul natural poate fi folosit cu încredere la orice vârstă.

bicarbonat de sodiu, deodorant, solutie uimitoare
Cum prepari acasă cu bicarbonat de sodiu un deodorant eficient

Pentru a prepara un deodorant eficient singur acasă trebuie doar să amesteci într-un bol o lingură de bicarbonat de sodiu, cu o lingură de apă, până la formarea unei paste ceva mai densă. Pentru parfum poți adăuga o picătură din uleiul esențial preferat (levănțică, citrice) sau apă de trandafiri. Soluția obținută se aplică pe piele ca atare și se poate clăti după 5 sau 10 minute, după ce a fost lăsată să acționeze.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate fi adăugat și în șampon, dacă vrei să ai un păr mai sănătos și să fii sigură că vei curăța toate reziduurile rămase de la produsele de styling. În plus, bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a încetini îngrășarea părului, problemă cu care multe dintre femei se confruntă.

Urmăriți Impact.ro și pe