Soluția banală cu bicarbonat de sodiu care te scapă de mirosul de transpirație. Trucul simplu și uimitor

Redacția IMPACT 09.05.2020, 10:54
Soluția banală cu bicarbonat de sodiu care te scapă de mirosul de transpirație. Trucul simplu și uimitor

Soluția banală cu bicarbonat de sodiu poate deveni un aliat contra mirosului de transpirație, dar și a momentelor neplăcute.

Soluția banală cu bicarbonat de sodiu care te scapă de mirosul de transpirație

Produsele antiperspirante din comerț pot fi înlocuite cu brio cu câteva ingrediente naturale. Cei care își doresc să renunțe la astfel de cosmetice, fie au probleme foarte mari cu transpirația și nu pot regla această situație, pot folosi puțin bicarbonat, zilnic. Pulberea albicioasă devine și un deodorant natural foarte eficient. Se poate folosi pe pielea curată și uscată, din zona axilelor. Se poate amesteca o lingură de bicarbonat de sodiu, cu o lingură de apă, până la formarea unei paste ceva mai densă. Aceasta se aplică pe piele ca atare și se poate clăti după 5 sau 10 minute, după ce a fost lăsată să acționeze.

Soluția banală cu bicarbonat de sodiu care te scapă de mirosul de transpirație. Trucul simplu și uimitor
Bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea mirosului neplăcut de transpirație

Bicarbonatul de sodiu are foarte multe efecte benefice, printre acestea numărându-se și faptul că poate elimina toxinele. Ajută și la eliminarea de pete de pe haine, dar și de mirosuri neplăcute, cauzate de bacteriile prezente la nivelul pielii. Poate elimina și resturile de antiperspirant, bicarbonatul având și un efect fungistatică. Acest lucru împiedică formarea de alte bacterii, la nivelul axilelor, și deodorantul natural poate fi folosit cu încredere la orice vârstă.

Trucul e simplu și uimitor

O altă metodă prin care se poate folosi bicarbonatul pe post de deodorant este să fie adăugată puțină pudră direct pe bila antiperspirantului pe care îl folosiți deja. Va asigura eliminarea rapidă a mirosurilor neplăcute și a transpirației abundente. Puteți adăuga o cană cu bicarbonat de sodiu și în cuva mașinii de spălat, pentru a elimina petele galbele de pe haine.

Un alt truc uimitor prin care puteți folosi bicarbonatul de sodiu pe post de antiperspirant este să tăiați în jumătate o lămâie, pe care să o pudrați cu pulberea miraculoasă. Puteți aplica direct pe piele acest mix, după care să vă clătiți cu puțină apă călduță. Metoda naturală ajută la eliminarea transpirației mai acide, ce poate fi combătută cu zeama de lămâie, potrivit avantaje.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe