Soldați americani, în vizită neașteptată la Vama Siret. Autoritățile locale nu aveau nicio informație despre scopul lor

Ana Anitoiu 17.02.2022, 09:54
Soldați americani, în vizită neașteptată la Vama Siret. Autoritățile locale nu aveau nicio informație despre scopul lor

Câțiva soldați americani au făcut o vizită neașteptată la Vama Siret. Autoritățile locale nu aveau nicio informație despre scopul prezenței lor în acel loc, printre mașinile care circulau înspre sau dinspre Ucraina. Militarii au coborât dintr-un elicopter și au verificat zona la pas timp de 10 minute, salutând localnicii.

Prefectura, despre vizita soldaților americani la Vama Siret

Prefectura Suceava a confirmat pentru presa locală că nu au fost anunțate aplicații militare, nici măcar către autoritățile locale sau județene.

Potrivit unor informații neoficiale citate de Monitorul de Suceava zona a fost survolată de elicopterul UH-60M Blackhawk al armatei americane, dar și de un avion RQ-4A Global Hawk al US Air Force.

Soldati americani, in vizita neasteptata la Vama Siret
Soldati americani, in vizita neasteptata la Vama Siret

Miniștrii apărării din țările NATO, anunț pentru România

Miniștrii apărării din țările NATO s-au întrunit miercuri, la Bruxelles, unde au decis că România ar putea să aibă un Grup de Luptă Permanent, în contextul în care Rusia a trimis trupe la granița Ucrainei.

„România este gata să găzduiască un grup de luptă, mai mulți aliați au fost gata să ia parte. Franța este dispusă să conducă grupul de luptă de aici”, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferințe de presă, după întâlnirea cu miniștrii apărării.

Însă, pentru a se întâmpla acest lucru, trebuie să fie urmate procedurile. Alianța trebuie să ceară avizul autorităților militare din țările unde se vor instala trupele permanente.

NATO acuză Rusia că nu retrage trupele de la granița Ucrainei

NATO acuză Rusia că deși susține că a retras o parte din trupele comasate la granița cu Ucraina, a trimis, de fapt, mai multe trupe la frontieră. Serviciile de informații occidentale au avertizat că există riscul unei intervenții în forță a rușilor în țara vecină.

„Asistăm la cea mai mare concentrare de forțe militare după Al Doilea Război Mondial. Am avertizat Rusia că o agresiune va avea un cost mare. NATO rămâne pregătită pentru dialog. Nu este prea târziu pentru îndepărtarea de marginea conflictului. Nu vom face compromisuri pe marginea principiilor de bază ale Tratatului Alianței. Nu știm ce se va întâmpla în Ucraina”, a spus Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a adăugat că Rusia a demonstrat că este determinată să folosească forța ca să constrângă alte țări și ca să încerce să modifice principiile fundamentale importante pentru securitatea comună. El a precizat că acțiunile Alianței Atlanticului de Nord sunt defensive și că vor exista consecințe dure în cazul în care Kremlinul va ataca.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...