Șoferul care a fost prins cu 150 de km la oră în timp ce dormea. Cum a fost posibil și ce i s-a întâmplat

Un șofer a fost prins cu 150 de km la oră în timp ce dormea. Cum a fost posibil și ce i s-a întâmplat

Un șofer a fost prins cu 150 de kilometri la oră, în trafic, în timp ce dormea. Polițiștii au dezvăluit cum a fost posibil, precum și ce i s-a întâmplat conducătorului auto.

El dormea, iar Tesla gonea cu 150 de km/h

Polițiștii au spus că atunci când au pornit semnalele luminoase ale autospecialei, pentru a opri o mașină Tesla, automobilul a accelerat.

Conform polițiștilor, ambele scaune din faţă ale mașinii Tesla erau întinse, iar şoferul şi pasagerul dormeau.

„Nimeni nu se uita prin parbriz să vadă unde mergea maşina”, a spus sergentul Darri Turnbull.

Tot el a spus că mașina Tesla a accelerat atunci când au fost pornite luminile autospecialei poliției, iar celelalte maşini ce se aflau în trafic s-au dat la o parte.

„Nimeni nu părea să fie în maşină, însă maşina a accelerat pentru că traficul se eliberase în faţa ei”, a adăugat sergentul Darri Turnbull.

Incidentul s-a petrecut în luna iulie, în provincia Alberta din Canada,  în apropiere de oraşul Ponoka, la 100 de kilometri de Edmonton.

Un șofer a fost prins cu 150 de km la oră în timp ce dormea. Cum a fost posibil și ce i s-a întâmplat

Ce i s-a întâmplat șoferului care a fost prins cu 150 de km la oră în timp ce dormea

Șoferul maşinii Tesla care a fost prins cu 150 de kilometri la oră, în timp ce dormea, este un tânăr în vârstă de 20 de ani.

El va fi nevoit să se prezinte în faţa unui judecător în luna decembrie a acestui an. Iniţial, tânărul șofer a fost amendat pentru depăşirea vitezei legale şi i-a fost suspendat permisul pentru 24 de ore. Primele sancțiuni s-au dat considerându-se că tânărul era obosit la volan.

Însă, ulterior, sancţiunea pentru tânărul șofer care a fost prins cu 150 de kilometri la oră, în timp ce dormea, s-a transformat într-o acuzaţie de condus periculos.

În prezent, mașinile Tesla funcţionează la nivelul doi de autonomie. Prin urmare, fiecare șofer al unei astfel de mașini trebuie să rămână alert şi să fie pregătit să preia controlul. Acesta trebuie să țină mâinile pe volan, pe toată durata deplasării cu automobilul.

Elon Musk, fondatorul Tesla, a spus că speră ca, până la finalul acestui an, maşinile produse de compania lui să devină complet autonome. Musk dorește ca aceste mașini să se poată deplasa înm trafic, cu o implicare minimă din partea şoferului.

Cu toate acestea, Elon Musk a precizat că există mai multe „probleme mici” ce vor trebui să fie rezolvate prin testarea mașinilor Tesla în trafic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI