Şoferii pot plăti până la de zece ori mai mult decât până acum. Lovitură grea pentru conducătorii auto din România

Nicu Stan, Ștefan Olteanu 04.02.2021, 10:05
Şoferii pot plăti până la de zece ori mai mult decât până acum. Lovitură grea pentru conducătorii auto din România

Tocmai s-a aflat că șoferii pot plăti până la de zece ori mai mult decât până acum pentru o anumită taxă. Asfel, se anunță o lovitură grea pentru conducătorii auto din România. Despre ce este vorba, citiți în rândurile de mai jos.

Șoferii vor trebui să scoată din buzunar de 10 ori suma plătită până pentru această taxă. Despre ce este vorba

Șoferii din România vor plăti o taxă mai mult de 10 ori ca până acum. Va fi o lovitură grea pentru fiecare conducător din România.

Astfel, bucureștenii care au mașini urmează să-și facă griji din cauza unei legi care e subiect de discuție în rândul autorităților. Suma pe care vor trebui să o plătească pentru locul de parcare ar putea să fie mărită de circa 10 ori față de cea de acum, după ce edilii din 5 sectoare ale Bucureștiului au subliniat faptul că tarifele sunt mici, neputând astfel să întrețină parcările, iar amenajarea de parcări noi nici nu poate fi luată în dicuție.

Locul de parcare, de 10 ori mai scump in Bucuresti
Locul de parcare, de 10 ori mai scump in Bucuresti

Taxa de parcare, foarte mică în prezent

Vom face o propunere de hotărâre de Consiliu General. Este discutată și cu primarul general această propunere. Primarul general este în principiu de acord dacă ne ocupăm să o facem și vom face o hotărâre de Consiliu General.

Este nevoie de această majorare fiindcă numărul de mașini din oraș este foarte mare, taxa de parcare este una extraordinar de mică, în momentul de față nu acoperă nici măcar cheltuielile cu întreținerea locului de parcare, asfaltul, marcajele. Și pentru că trebuie să înțelegem că nu mai putem continua în a considera că putem face protecție socială prin deținerea de mașini”, a declarat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pentru hotnews.ro.

Cât costă parcare acum

Potrivit Hotărârii de Consiliu General luată în luna aprilie, prețurile pentru locurile de parcare lângă locuință, pentru un an întreg, sunt astfel:

Zona A – 66 de lei/an
Zona B – 55 de lei/an
Zona C – 37 de lei/an
Zona D – 37 de lei/an

La cât va ajunge costul parcării în București

Toți cei 5 primari de sector din Bucureștiului, în afară de primarul sectorului 5, au căzut de acord că prețurile actuale pentru locurile de parcare mult prea mici. Astfel, noile propuneri de tarife variază între 300 și 600 de lei/an, în funcție de zona în care este situat locul de parcare. Noile prețuri pentru parcare ar urma să fie:

Zona A – 600 de lei
Zona B – 500 de lei
Zona C – 400 de lei
Zona D – 300 de lei

Unde ar urma să ajungă banii din taxa de parcare

Există consens între primarii de sectoare pentru a cere Consiliului General al Municipiului București să aducă la un nivel sustenabil nivelul de taxare pentru parcările de reședință. Acest lucru trebuie facut anul acesta, cu aplicabilitate de anul viitor, altfel nu are rost.

Asta ca sa putem construi parcări in timp util. In ceea ce mă privește, cred că acești bani ar trebui să meargă in conturi cu dedicație specială, putând fi exclusiv folosiți pentru amenjarea și construirea de parcări”, a spus Ciprian Ciucu, primar Sector 6 București.

Urmăriți Impact.ro și pe