Șoc mare pentru un român cazat la un hotel scump din Franța. Cum arată camera: „Râd singur de juma’ de oră”

Beatrice Dumitru, Mihai Ianoși 31.05.2023, 13:51
Șoc mare pentru un român cazat la un hotel scump din Franța. Cum arată camera: „Râd singur de juma’ de oră”

Franța este recunoscută pentru nivelul ridicat de trai, iar cazările și chiriile au prețuri destul de ridicate. Însă, uneori, condițiile nu sunt dintre cele mai bune. Este și cazul unui român care a avut parte de o surptiză uriașă atunci când a văzut cameră din hotelul în care se cazase, în Lyon. Cum arăta aceasta.

„M-am dus să întreb care este faza cu debaraua”

Un român aflat în Franța, la Lyon, a avut parte de o surpriză mai puțin plăcută atunci când a ajuns la hotelul în care alesese să se cazeze, unul deloc ieftin. Mai exact, acesta a fost total surprins când a văzut camera, care era cât o debara. Imaginea a devenit virală pe rețelele sociale.

Mihai Vasilescu a povestit pe pagina de socializare că hotelul nu este deloc ieftin, dar, în ciuda acestui fapt, camera în care a fost cazat seamăna cu o debara, având doar aproximativ șase metri pătrați. Acesta a scris că a cerut să-i fie schimbată cameră, dar nu a fost posibil pentru că nu mai erau altele libere.

Șoc mare pentru un român cazat la un hotel scump din Franța. Cum arată camera: „Râd singur de juma' de oră”
Caneră de hotel din Lyon, Franța. Sursa foto: Facebook / Mihai Vasilescu

Trebuie să vă arăt asta, că râd singur de juma’ de oră. Și nu e frumos, mai bine să râdem cu toții. Am ajuns la Lyon și m-am cazat. Aia din poză e camera de hotel. TOATĂ camera, să ne înțelegem. Am pus special trolerul acolo, ca să fie mai clar despre ce vorbesc. Ah, ba nu, mint, mai e și-o baie. În ea stăteam când am făcut poza, de-aia râd singur. Dacă aveți impresia c-a fost ieftin hotelul și de-aia, well, nu, n-a fost. Evident, m-am dus peste fata aia de la recepție s-o întreb care e faza cu debaraua asta și să mi-o schimbe. Mi-o schimbă, da’ nu azi, mâine. Că azi nu mai are altă cameră liberă. Să-mi țineți pumnii la noapte, pare c-o să am nevoie”, a scris românul pe Facebook.

Franța, printre țările cu cel mai ridicat standard de viață

Franța are unul dintre cele mai ridicate standarde de viață din lume. O familie de patru persoane are nevoie de aproximativ 3.000 de euro pe lună, fără chirie, în timp ce o persoană are nevoie de aproximativ 800 de euro pe lună, excluzând chiria.

Se știe că în Franța prețul chiriilor este foarte mare. De exemplu, chiria pentru un apartament cu un dormitor în centrul Parisului costă 1.800 de euro pe lună sau mai mult decât dublu dacă vrei două sau trei dormitoare.

În Lyon, chiria pentru un apartament cu un dormitor variază de la 600 euro până la 1.250 euro pe lună sau de la 1.250 euro la 3.000 euro pentru un apartament cu trei dormitoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...