EXCLUSIV

Soarta polițistului care a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni pare pecetluită. „Nu văd cum ar putea rămâne în Poliție”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 17.01.2022, 20:04
Soarta polițistului care a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni pare pecetluită. „Nu văd cum ar putea rămâne în Poliție”. EXCLUSIV

Polițistul de la Secția 5 din Capitală, care a ucis zilele trecute o fată pe o trecere de pietoni din Capitală și a rănit o a doua, are zilele numărate în structura Ministerului de Interne. Surse bine informate din Poliția Capitalei au declarat pentru Impact.ro că în luarea deciziei finale vor cântări, în egală măsură, și absența consumului de alcool sau de substanțe interzise, dar și faptul că polițistul, aflat în timpul orelor de program, circula cu o viteză mai mare decât cea prevăzută de lege. În plus, el avea semnalele luminoase ale mașinii de serviciu aprinse, deși s-a constatat ulterior că nu exista nicio o urgență a misiunii ce-i fusese trasată în acea zi. „Nu văd cum ar putea să mai rămână în Poliție, cunoscând multe dintre datele acestui accident”, au declarat sursele citate.

A fost suspendat din Poliție pentru 60 de zile. „Procesul nu va dura mult”

Un polițist de 27 de ani a accidentat la finele săptămânii trecute două fete din Capitală, pe o trecere de pietoni semnalizată doar cu indicator rutier, dar nu și marcaj rutier, din zona Bulevardului Laminorului. Una dintre ele, Raisa, de 13 ani, a fost lovită în plin și aruncată în aer circa 60 de metri, aceasta decedând la scurt timp după impact. Polițistul în cauză a fost deja suspendat din Poliție timp de 60 de zile și plasat sub control judiciar, fiind cercetat pentru ucidere din culpă.

La rândul său, și avocatul Adrian Cuculis are aceeași părere. „Procesul în sine nu va dura mult. Nu văd cum ar putea avea o durată mare în timp. Expertiza privind dinamica producerii accidentului va fi cea care va dura, cel mai mult, între o lună și șase luni, cel mai târziu. Deci, undeva în această toamnă va fi trimis în judecată. După părerea mea nu cred că poate scăpa de excluderea din rândul Poliției. Verdictul e greu de anticipat, dar și aici aș înclina spre o condamnare cu suspendare. I se vor cere însă cu siguranță daune materiale consistente. Aici, în ceea ce privește latura civilă a procesului penal, lucrurile ar putea tărăgăna. E probabil ca polițistul să conteste prima expertiză și să ceară o nouă evaluare, deci în acest ultim caz lucrurile vor fi mai de durată”, a explicat cunoscutul avocat mecanismul care s-a pus deja în funcțiune la adresa polițistului în cauză.

Ce a spus ministrul de Interne

Însuși ministrul de Interne, Lucian Bode, a ținut să facă declarații pe acest subiect atât de sensibil. „Regret enorm. Dincolo de funcția ministerială, sunt tatăl unei fetițe de vârstă apropiată cu Raisa. Iar sentimentul pe care îl simt este unul cutremurător”, a spus Lucian Bode. El a adăugat că inclusiv polițiștii aflați în misiune au obligația să circule cu prudență și sunt scutiți „doar de partea contravențională, nu și de răspunderea penală”.

„Un accident în care un copil este omorât pe trecerea de pietoni este o tragedie. Pentru mine, imaginea și, mai ales, comentariile cum că polițistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata trăiește au fost la fel de șocante ca și accidentul în sine. Pentru mintea unui om normal, o astfel de imaginea nu poate fi concepută, nu poate fi înțeleasă”, a adăugat același Lucian Bode. Cea de-a doua victimă lovită de mașina în care se afla polițistul se află internată de câteva zile, suferind deja o intervenție chirurgicală care pare că a fost reușită.

Urmăriți Impact.ro și pe