Şniţele de pui, reţeta lui Chef Cătălin Scărlătescu. Ingredientul care schimbă tot, ies delicioase

Badea Violeta 11.05.2022, 14:40
Şniţele de pui, reţeta lui Chef Cătălin Scărlătescu. Ingredientul care schimbă tot, ies delicioase

Avem o veste foarte bună pentru toate gospodinele din țara noastră. De acum înainte, puteţi face șnițele de pui ca niște adevărate profesioniste. Asta pentru că celebrul jurat de la „Chefi la cuțite”, Cătălin Scărlătescu, a făcut publică rețetă lui de șnițele de pui. Așadar, dacă vreți să vă impresionați familia sau prietenii, atunci urmați cu mare atenție pașii de mai jos. Iată secretul vedetei de la Antena 1!

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru șnițele de pui

Cătălin Scărlătescu este, fără dar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chefi din țara noastră. Acesta poate fi urmărit de români în juriul „Chefi la cuțite”, show-ul culinar difuzat de postul de televiziune Antena 1. Alături de celebrul bucătar mai sunt chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu.

Cunoscutul bucătar din Constanța a povestit, la un moment dat, că a fost pasionat încă de mic de bucătărie, iar ca model a avut-o pe bunica sa. Pentru a câștiga amuleta în sezonul opt al emisiunii „Chefi la cuțite”, faimosul bucătar a prezentat o rețetă incredibilă de șnițele de pui.

Preparatul este unul destul de simplu de făcut, dar are mai multe secrete pe care cunoscutul bucătar le-a dezvăluit în show-ul culinar de la Antena 1.

Așadar, dacă veți respecta pas cu pas exact ce scrie în rețetă, veți avea pe masă niște șnițele extrem de gustoase, cu o crustă din fulgi de porumb de care te vă veți îndrăgosti pe loc.

Snitel de pui a la Cătălin Scarlatescu
Snitel de pui a la Cătălin Scarlatescu

Ingrediente

  • carne de pui
  • unt
  • smântână de gătit sau trufe
  • piper
  • sare
  • fulgi de porumb
  • ierburi aromatice

Mod de preparare

Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu este foarte ușoară și extrem de rapidă. Mai întâi de toate se taie carnea în formă de șnițele, apoi într-un bol se pregătește un amestec de unt, smântână de gătit și trufe.

Pe bucățile de carne se presară sare, piper și ierburi aromatice, apoi se scufundă în amestecul obținut. Ulterior, acestea se dau prin fulgi de porumb, zdrobiți cât mai mărunt.

De asemenea, se poate folosi și un pesmet ceva mai dens. Datorită acestuia, șnițelele vor avea o crustă mai crocantă. În final, șnițelele se pun la prăjit într-o tigaie în care am adăugat ulei și se consumă alături de garnitura preferată. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...