Situaţie îngrijorătoare. Un avion al Ucrainei care evacua cetăţeni din Kabul, deturnat spre Iran

Stan Filon, Gabriel Peneș 24.08.2021, 15:37
Situaţie îngrijorătoare. Un avion al Ucrainei care evacua cetăţeni din Kabul, deturnat spre Iran

Un incident foarte grav a avut loc pe aeroportul din Afganistan păzit de armata americană. Cu toate că 6.000 de soldați americani au fost trimiși să asigure paza aeroportului din Kabul, un avion ucrainean folosit pentru evacuarea cetățenilor din Ucraina a fost deturnat!

Un avion al Ucrainei a fost deturnat de pe aeroportul din Kabul

Ucraina a făcut public un incident foarte grav, la câteva zile după ce acesta a avut loc. Autoritățile de la Kiev au anunțat că avionul folosit pentru evacuzarea cetățenilor ucraineni din Afganistan a fost pur și simplu deturnat, ciar furat!

În loc să ducă cetățenii ucraineni în Ucraina, avionul a decolat de pe aeroportul din Kabul cu destinația Iran, iar la bord erau oameni necuniscuți până în acest moment. Incidentul a avut loc săptămâna trecută, dar viceministrul ucrainean de externe Yevhen Yenin a vorbit despre el abia marţi.

Un avion al Ucrainei a fost deturnat de pe aeroportul din Kabul
Un avion al Ucrainei a fost deturnat de pe aeroportul din Kabul

Avionul Ucrainei a fost deturnat spre Iran

”Avionul nostru a fost deturnat de alte persoane. Marțea trecută, acest avion nostru a fost de fapt furat – a zburat de la Kabul în Iran cu un grup necunoscut de pasageri la bord, în loc să-i scoată pe ucraineni din Afghanistan”, a declarat diplomatul din Ucraina, citat de agenţia RIA Novosti şi lenta.ru, fără a preciza dacă aeronava a fost sau nu recuperată și nici nu a vorbit despre soarta piloților.

Yenin a adăugat că următoarele două încercări de evacuare a cetățenilor Ucrainei au fost, de asemenea, nereușite. Prima dată, cetățenii ucraineni nu au putut ajunge la aeroport, iar de-abia la a doua încercare, pe 23 august, mai mulți ucraineni au fost scoși din Afganstan și duși în Ucraina.

Aeroportul este apărat de armata SUA și de trupe NATO

Aeroportul din Kabul este controlat în prezent de armata americană, dar și de trupe NATO, care se asigură că sunt evacuați în siguranță colaboratorii săi din Afganistan, dar și personalul ambasadelor. Cu toate acestea, din cauza aglomerației dar și a unor incidente, 20 de persoane și-au pierdut viața pe aeroport, până în prezent.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a lansat un avertisment pentru toate țările care se gândesc să primească refugiați din Afganistan. Acesta a spus că printre refugiați se pot ascunde și talibani care să facă probleme grave în țările în care ajung. Din acest motiv, președintele Rusiei a spus că nu va accepta refugiați din Afganistan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...