Situaţie îngrijorătoare în Rusia. Un jurnalist, arestat pentru că a făcut o glumă cu Putin pe o reţea de socializare

Stan Filon 04.02.2021, 15:01
Situaţie îngrijorătoare în Rusia. Un jurnalist, arestat pentru că a făcut o glumă cu Putin pe o reţea de socializare

Situația devine din ce în ce mai îngrijorătoare în Rusia, acolo unde sute de mii de oameni au ieșit în stradă, în apărarea disidentului Alexei Navalnîi. Regimul de la Kremlin nu pare să fie dispus să accepte protestele care s-au întins în peste 40 de orașe și face tot posibil să înăbușe revolta. Oamenii legii nu mai țin cont de nimic și lovesc și arestează bărbați, femei, și chiar copii. Jurnaliștii nu au scăpat nici ei de furia forțelor de ordine.

Un jurnalist rus a fost condamnat la închisoare, după ce a făcut o glumă despre Vladimir Putin

Mai mulți jurnaliști ruși au fost bătuți crunt de polițiștii ruși, chiar dacă purtau vestele speciale pentru jurnaliști și aveau legitimațiile la vedere. Alții au ajuns chiar și la închisoare.

Feodor Khudokormov este unul dintre jurnaliștii care au picat pradă furiei polițiștilor. Acesta își făcea meseria la protestul organizat în Moscova. Filma imagini cu protestatarii și cu forțele de ordine. Un polițist care lovea un tânăr s-a oprit și și-a îndreptat furia spre jurnalist. Acesta a strigat că este ziarist, dar degeaba. A primit două lovituri în cap care l-au trimis direct la spitalul de urgențe.

Un jurnalist rus a fost condamnat la inchisoare, dupa ce a facut o gluma despre Vladimir Putin
Un jurnalist rus a fost condamnat la inchisoare, dupa ce a facut o gluma despre Vladimir Putin

Peste 80 de jurnaliști au fost arestați în timpul protestelor din Rusia

Presa se pare că a devenit țintă vie nu doar la proteste, ci și în afara lor. O instanță din Moscova a hotărât încarcerarea jurnalistului Serghei Smirnov, extrem de critic la adresa sistemului de justiție din Rusia, după ce acesta a distribuit o glumă despre Vladimir Putin. Jurnalistul a fost condamnat la 25 de zile de închisoare. Acesta a fost hărțuit înainte cu mai multe razii la domiciliul său, dar și al părinților săi.

Un alt jurnalist, Nikita Girin, a fost reținut în timp ce își făcea meseria la un miting și a primit o sentință de încarcerare pentru 14 zile. Așa-zisul proces a durat doar 10 minute.  Peste 80 de ziriști au fost arestați în urma protestelor.

Mii de oameni au fost arestați în Rusia, în urma protestelor care au început imediat după arestarea disidentului Alexei Navalnîi. Acesta a fost reținut imediat cum a ajuns în Rusia. Se întoarcea din Germania, acolo unde a fost tratat după ce s-a încercat lichidarea sa.

Acesta supectează serviciile secrete că au încercat să îl otrăvească, deoarece este un opozant oficial al lui Vladimir Putin. Zilele treute acesta a fost condamnat la doi ani și 8 luni de închisoare, iar protestatarii au ieșit din nou în stradă. Comisia Europeană a cerut eliberarea disidentului rus, amenințând Rusia cu sancțiuni economice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...