Situaţie îngrijorătoare în judeţul Ilfov. Aproape toate localităţile au o incidenţă de peste 10 la mie

Stan Filon, Gabriel Alexandru 18.10.2021, 13:31
Situaţie îngrijorătoare în judeţul Ilfov. Aproape toate localităţile au o incidenţă de peste 10 la mie

Situația din județul Ilfov îngrijorează autoritățile care încearcă să țină în frâu pandemia de coronavirus. Ultimele cifre aduse de Direcția de Sănătate Publică Ilfov arată situația pandemică fără precedent în care se situează județul de lângă București.

Rata de incidență din județul Ilfov, imensă în toate localitățile

Potrivit datelor prezentate luni de Direcția de Sănătate Publică Ilfov, nu mai puțin de 38 dintre cele 40 de localităţi din judeţ au o rată de incedență de peste 10 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Mai mult decât atât, în 7 dintre localităţile din Ilfov se înregistrează peste 20 de cazuri la mia de locuitori.

Conform DSP Ilfov, incidenţe peste 20 la mie se înregistrează în Bragadiru (20.33), Chiajna (22.40), Clinceni (21.32), Corbeanca (22.47), Domneşti (22.14), Popeşti-Leordeni (20.16) şi Tunari (23.92). Cele mai mici incidenţe se înregistrează în Dascălu (9,19) şi Nuci (9,96).

Rata de incidenta din judetul Ilfov, imensa in toate localitatile 
Rata de incidenta din judetul Ilfov, imensa in toate localitatile

Capitala bate record după record

Nici Capitala nu stă mai bine la acest capitol. Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în București a înregistrat, luni, 18 octombrie, un nou record negativ. Astfel, potrivit site-ului Direcției de Sănătate Publică București, rata de incidența cumulată calculată la 14 zile este acum de 16.42 la mia de locuitori.

Cu toate acestea, autoritățile au decis să nu carantineze județul Ilfov, dar nici Capitala. În schimb, au fost intensificate controale care vizează felul în care populația respectă măsurile anti-Covid.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat recent Hotărârea numărul 87 privind stabilirea măsurilor necesar a fi implementate la nivelul Municipiului București și județului Ilfov pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Principalele prevederi:

-nevalidarea propunerii Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la „nivelul zonei metropolitane București”
-intensificarea acțiunilor de control privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și aplicarea măsurilor prevăzute de cadrul normativ în vigoare
-analizarea de către Grupul de Suport Tehnico – Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României a situației epidemiologice de la nivelul Municipiului București și județului Ilfov și propunerea de noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activitățile cu risc ridicat de răspândire a bolii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...