Situație fără precedent într-un spital din România. Câte cadre medicale sunt în concediu și câți medici ATI sunt infectați cu Covid-19. Lucrurile au scăpat de sub control

Ana Anitoiu 23.10.2020, 14:14
Situație fără precedent într-un spital din România. Câte cadre medicale sunt în concediu și câți medici ATI sunt infectați cu Covid-19. Lucrurile au scăpat de sub control

O situație fără precedent a fost înregistrată într-un spital din România. Mai multe cadre medicale și-au depus cereri de concediu de odihnă, în timp ce mulți medici s-au infectat cu noul coronavirus (Covid-19), la ATI.

Câte cadre medicale au cerut concediu de odihnă

La Spitalul Clinic Județean Craiova, se pare că lucrurile au scăpat de sub control. În total, 80 de cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgență și-au depus cereri de concediu de odihnă. Dintre acestea, peste jumătate sunt asistente medicale. Celelalte persoane sunt infirmieri și brancardieri.

Acești angajați ai Spitalului Clinic Județean Craiova susțin că au obosit și că au nevoie de zile de concediu, pentru a se odihni.

Pe de altă parte, nici un medic nu a cerut concediu de odihnă. Aceștia sunt revoltați că există astfel de solicitări, într-o perioadă atât de dificilă.

Asistent medical intr-un spital.
Asistent medical intr-un spital.

În timp ce șefa UPU Craiova a semnat cererile de concediu, managerul Spitalului Clinic Județean Craiova a spus că nu este de acord cu intrarea cadrelor medicale în concediu de odihnă.

”Facem o evaluare cu comitetul director pentru a vedea dacă aceste concedii coincid ca perioade. Nu sunt de acord cu toate aceste cereri în acelasi timp. DSP va veni astăzi în control”, a spus managerul instituției, Laurențiu Ivanovici, conform antena3.ro.

Situație gravă la ATI. Câți medici și asistenți s-au infectat cu noul coronavirus

În prezent, în Spitalul Clinic Județean Craiova există mai multe focare de Covid-19. Cea mai gravă situație este la ATI, unde s-au infectat peste 30 de medici, asistenți și infirmieri.

Acest spital are nevoie de oameni cu care să asigure gărzile. În cursul zilei de vineri, Comitetul Director se va întruni, pentru a stabili cum va putea fi gestionată situația critică în care se află această unitate medicală.

Vineri, a fost raportat un nou record de noi cazuri de coronavirus, în România. Mai exact, s-au înregistrat 5.028 de cazuri noi de persoane cu Covid-19. Bilanțul total, de la începutul pandemiei, a ajuns la 201.032 de cazuri.

Până astăzi, 6.245 de persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat. Dintre aceste decese, 82 au fost raportate, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică.

În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu Covid-19 a ajuns la 10.427. Dintre acestea, 782 de persoane infectate cu noul coronavirus se află la ATI – un nou record.

În București, ce se află în scenariu roșu, au fost raportate 685 de noi îmbolnăviri de Covid-19. Bilanțul total, de la începutul pandemiei, a ajuns la 29.968 de cazuri înregistrate în Capitală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...