Situaţie fără precedent într-un avion care a decolat din Italia. Aproape toate testele covid ale pasagerilor au ieşit pozitive

Iancu Andreea, Adrian Dumitru 06.01.2022, 16:34
Situaţie fără precedent într-un avion care a decolat din Italia. Aproape toate testele covid ale pasagerilor au ieşit pozitive

Situația epidemiologică de la nivel global devine din ce în ce mai îngrijorătoare, pe măsură ce noua tulpină a coronavirusului, Omicron, începe să devină dominantă în multe țări. Iar un exemplu privind rata de infecțiozitate a noii variante o reprezintă o situație neașteptată, care a avut loc într-un avion care a decolat din Italia. Din 179 de pasageri, aproape toate teste covid au ieșit pozitive. Statul în care oamenii călătoreau a impus imediat măsuri pentru a preveni răspândirea Covid-19.

Avion decolat din Italia, cu aproape toți pasagerii testați pozitiv pentru covid

O situație fără precedent a avut loc recent în cadrul unui zbor care a pornit din Italia. Aproape toate persoanele de la bord au fost testate pozitive pentru covid după debarcare. Oamenii călătoreau pe ruta Italia – India. În total, în avion se aflau 179 de de călători, dintre care 125 au fost testați pozitiv cu Covid-19 la aterizare. Toți pasagerii au ajuns în orașul indian Amritsar, aflat în nordul statului, cu un zbor charter din Italia.

Avionul decolase miercuri după-amiază din orașul italian Verona. La debarcare au fost efectuate 160 de teste, dintre care pozitive au fost 125 de persoane, însă autoritățile locale au transmis că bebelușii și copiii din aeronavă nu au fost testați.  Potrivit oficialilor din domeniul sănătății, toți vor fi plasați în izolare. Conform imaginilor difuzate de televiziunile indiene, mai multe ambulanțe au fost aliniate în cadrul aeroportului pentru a prelua pacienții infectați, potrivit informațiilor furnizate de BBC.

Aproape toate testele pasagerilor dintr-un avion decolat din Italia au fost pozitive
India a înregistrat un număr ridicat de cazuri de covid

India a raportat un număr important de cazuri

Autoritățile din statul indian au transmis joi, 6 ianuarie, numărul total de infectări cu covid. Astfel, peste 90.000 de persoane au fost testate pozitiv, o creștere impresionantă, de aproape șase ori mai mare față de săptămâna trecută. Experții din domeniu incriminează tocmai varianta Omicron, care se extinde cu rapiditate și devine dominantă în această perioadă în mai multe state ale lumii.

Totodată, India a raportat astăzi 325 de decese, în 24 de ore, unul fiind însă cauzat de cea mai recentă tulpină a coronavirusului, spun oficialii din regiune. Pentru că varianta Omicron este tulpina predominantă în multe dintre orașele indiene, este recomandată evitarea adunărilor în masă. Până în prezent, India a înregistrat peste 35 de milioane de cazuri de Covid și aproximativ 482.000 de decese din cauza coronavirusului.

Chiar și așa, există mai multe informații provenite din studii recente care arată că tulpina Omicron este mai puțin riscantă pentru ca pacienții să dezvolte forme severe și să necesite spitalizare sau să ajungă în situații fatale, prin comparație cu variantele precedente care au generat Covid-19.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...