Situație disperată! Ce au ajuns să facă francezii din cauza pandemiei

Raluca Juncu 17.07.2020, 16:30
Situație disperată! Ce au ajuns să facă francezii din cauza pandemiei

Pandemia de coronavirus a afectat intens atât sistemele medicale din lume, cât și cele economice. Europa a fost, la începutul acestei crize, continentul cu cele mai multe infectări de coronavirus, cele mai afectate state fiind inițial Italia, Marea Britanie și Franța. Deși numărul cazurilor a scăzut considerabil în statele europene, efectele economice generate de introducerea carantinei se resimt și în prezent.

Francezii apelează tot mai mult la băncile de alimente

Franța a recurs la măsuri disperate, în contextul în care tot mai mulți francezi au ajuns în situația de a nu mai avea ce mânca. constrânși de o situație financiară tot mai precară, singura lor salvare constă în băncile de alimente, acolo unde se formează cozi tot mai mari. La cozi s-au așezat mulți studenți, lucrători din industria HoReCa, dar și zugravi, scrie Digi 24.

„Înainte de criză nu m-aș fi gândit că voi ajunge vreodată aici. În paralel cu școala lucram și câștigam între 500 și 600 de euro pe lună. Îmi ajungeau să cumpăr tot ce aveam nevoie”, a spus Hamza, un student la inginerie.

 „Dacă se închide cofetăria noastră definitiv din cauza celui de-al doilea val, voi rămâne fără loc de muncă. Nici nu vreau să mă gândesc la asta, pentru că nu știu cum o să ne descurcăm”, a spus Natalia, angajată a unei cofetării.

Francois Coadour, manager la una din locală de alimente din Franța spune numărul persoanelor care au venit să ceară ajutor de la banca de alimente aproape s-a dublat, comparativ cu anul trecut. În aceeași săptămână din 2019 veneau 1.700 de oameni să ia alimente, iar zilele acestea au venit 2.600.

„Mulți au ajuns într-o situație financiară dificilă care i-a forțat să vină la noi, să ia alimente donate”,  a declarat David Fargier, angajat la o bancă de alimente din Franța.

Pandemia în Franța

Franța se confruntă, până la momentul transmiterii acestui material cu 173,838 de cazuri de coronavirus, în timp ce 30,138 de oameni și-au pierdut viața în lupta cu boala.

Urmăriți Impact.ro și pe