Situaţie de nedescris la morga Institutului Marius Nasta. Beatrice Mahler: „Nu mai avem locuri, închiriem containere frigorifice”

Nicu Stan 24.09.2021, 12:40
Situaţie de nedescris la morga Institutului Marius Nasta. Beatrice Mahler: „Nu mai avem locuri, închiriem containere frigorifice”

Situaţie de nedescris la morga Institutului Marius Nasta, unde managerul anunță că nu mai sunt locuri pentru cadavre și că este nevoit să închirieze containere frigorifice. Și locurile la ATI se găsesc greu, iar personalul medical existent a început să nu mai facă față la valul mare de îmbolnăviri.

Spitalele nu mai au unde să depoziteze morții de covid. Institutul Marius Nasta vrea să închirieze containere frigorifice

Valul patru al pandemiei a început să facă tot mai multe victime, astfel încât secțiile ATI au devenit neîncăpătoare, iar lipsa angajaților începe să își spună din nou cuvântul.

„În acest moment avem mari probleme cu eliberarea paturilor de la ATI, cu găsirea locurilor pentru cei care vin în stare gravă. Asta şi pentru că nu avem suficienţi angajaţi”, a declarat dr. Beatrice Mahler pentru Reuters.

Ultimul bilant coronavirus a anuntat 113 decedati
Ultimul bilant coronavirus a anuntat 113 decedati

Lipsa de personal din spitale a început să se facă simțită

Din cauza valului mare de îmbolnăviri spitalele au început să nu mai facă față cu numărul de angajați pe care îl au.

„Sunt speriată pentru că nu ştiu cât de mult putem fi de ajutor, dacă suntem aşa puţini. Probabil că nu va fi suficient loc pentru câţi oameni se vor îmbolnăvi”, a spus Anita Timofte, asistentă şefă la ATI în Marius Nasta.

Morga de la Marius nasta nu mai face față

Un alt neajuns întâlnit în spitale, în această perioadă, este faptul că acestea nu mai au nici locuri la morgă. În acestă situație, managerii se văd nevoiți să închirieze containere frigorifice pentru a depozita truprile celor decedați din cauza virusului ucigaș.

”Am avut foarte multe decese, iar morga este dimensionată pentru un număr mai mic de decese. A fost o situaţie extrem de neplăcută. Încercăm în acest moment să găsim soluţii pentru containere frigorifice pe care să le închiriem pentru o perioadă de timp, astfel încât să oferim totuşi posibilitatea managementului pentru aceste situaţii cât mai adecvat”, a mai declarat Beatrice Mahler.

Valul patru al pandemiei, tot mai agresiv

Valul patru al pandemiei este de la o zi la alta tot mai agresiv. Bilanţul coronavirus anunțat de Grupul Strategic de Comunicare pentru 23 septembrie 2021 arată încă 7.095 de persoane infectate cu temutul virus.

De asemenea, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu coronavirus este de 9.078, din care 1.067 de pacienți sunt internați pe secțiile ATI din toată țara. Din totalul pacienților internați, 244 sunt minori, 228 fiind internați în secții și 16 la ATI.

Alexandru Rafila, acuzații grave

Pe de altă parte, Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România, susține că evidențierea cazurilor de copii infectați cu coronavirus nu face altceva decât să sperie părinții care pot decide să nu își mai treimită copiii la școală.

Astfel, Alexandru Rafila spune că autoritățile vor să deturneze atenția de la faptul că sunt incompetente și nu pot asigura măsurile de siguranţă necesare în unitățile de învățământ și încearcă să-i facă pe părinți să nu-și mai lase copiii la școală.

Urmăriți Impact.ro și pe