Situația încălzirii în București: „Se va lucra toată iarna”. Soluția găsită de Nicușor Dan pentru nordul Capitalei

Mihnea Tălău 06.12.2022, 17:35
Situația încălzirii în București: „Se va lucra toată iarna”. Soluția găsită de Nicușor Dan pentru nordul Capitalei

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat marți, pe o rețea de socializare, că un nou tronson de magistrală de termoficare cu o lungime de 1.000 metri va fi dat în funcţiune, după finalizarea probelor de presiune. Este vorba despre tronsonul modernizat de Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti, care face parte din Obiectivului 4 – Magistrala II-III Grozăveşti şi se află pe Calea Dorobanţi, între Piaţa Lahovari şi Institutul Goethe.

Au fost modernizați 2,5 km din cei 11 km ai acestei magistrale

”Întregul obiectiv are o lungime totală a conductelor de 11 kilometri, dintre care 7 km de conductă magistrală și 4 kilometri de conducte aferente racordurilor în punctele termice.

Lucrările de modernizare presupun înlocuirea completă a conductelor vechi cu conducte noi, preizolate, dotate cu fir de detecție a avariilor.

Până în prezent, Compania Municipală Energetica Servicii București a modernizat 2,5 km din cei 11 km.
Acesta este un obiectiv important al sistemului de termoficare, ce asigură furnizarea apei calde si a căldurii pentru 15 puncte termice, respectiv pentru 66 blocuri de locuințe din Sectorul 1”, a scris edilul general al Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Promisiunea primarului Nicusor Dan pentru bucuresteni.

Zonele în care se va îmbunătăți distribuția energiei termice

Primarul spune că lucrările vor continua în tot sezonul rece, dar fără a afecta alimentarea cu agent termic a locuitorilor din zonele respective.

”Prin lucrările de modernizare, se va îmbunătăți distribuția energiei termice și către cartierul Aviației, zonă în care alimentarea cu agent termic a fost deficitară în ultimii ani.

Lucrările vor continua și pe parcursul sezonului rece, când vor fi modernizate racordurile, conducte de dimensiuni mai mici, care asigură legătura între conductele magistrale și punctele termice, fără a afecta alimentarea cu agent termic pentru locuitorii din zona.

Zonele aferente Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești sunt: Calea Dorobanților, Iancu de Hunedoara, Str. Braziliei, Calea Floreasca, str. Take Ionescu, Str. George Enescu, Str. Arh. Ion Mincu, bd. Ion Mihalache, Muzeul Antipa (Sos. Kiseleff), Piața Victoriei, Str. Paris”, a adăugat Nicușor Dan.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...