Situația în Bulgaria devine din ce în ce mai nesigură. Ce trebuie să știe românii

Iancu Andreea 12.07.2020, 14:15
Situația în Bulgaria devine din ce în ce mai nesigură. Ce trebuie să știe românii

Bulgaria trece printr-o perioadă tulbure. Astfel, românii care se află în tranzit sau își doresc să petreacă vacanța în această țară trebuie să știe că situația de la Sofia devine din ce în ce mai nesigură. Se pare că președintele Rumen Radev a cerut demisia Guvernului. Motivul este unul cât se poate de serios.

Bulgaria, într-o situație tot mai nesigură

O serie de percheziții fără precedent au avut loc la sediul președinției de la Sofia. Acestea ar fi fost ordonate de către Parchet, în timp ce șeful statului bulgar este acuzat că este intrumentalizat de premierul conservator Boiko Borisov, conform agerpres.ro.

Totodată, perchezițiile de joi au declanșat manifestații la Sofia. Participanții acestora reproșează Justiției că în loc să se ocupe de oligarhie, atacă anturajul șefului statului. Președintele Rumen Radev a lansat un apel către națiune prin intermediul televiziunii.

Caracterul mafiot al guvernului a împins bulgari de toate vârstele şi de diverse tendinţe politice să ceară respectarea legii, a declarat preşedintele Rumen Radev, un apropiat al socialiştilor.

De asemenea, președintele îl acuză pe premier că ar fi un apropiat al oligarhilor.

Singura soluţie este demisia guvernului şi a procurorului general, care exercită un „şantaj” şi „încalcă prezumţia de nevinovăţie. S-a format un consens naţional anti-mafia. Europa nu are dreptul să îşi întoarcă privirea de la Bulgaria. Uniunea Europeană are nevoie de o Bulgaria democrată, a spus Radev, potrivit agerpres.ro.

Președintele Bulgariei, acuzații dure
Președintele Bulgariei, acuzații dure la adresa Guvernului de la Sofia

Ce trebuie să știe turiștii români care ajung în Bulgaria

Situația nesigură din țară ar putea să le creeze probleme românilor care tranzitează Bulgaria. Iar asta se datorează diferitelor evenimente ce au avut loc recent în capitală. Vineri seara, o serie de manifestații spontane au avut loc la Sofia împotriva lui Borisov. Potrivit Guvernului și mass-media, 18 rețineri au avut loc, în timp ce patru membri ai forțelor de ordine și doi protestatari au fost răniți. Totodată, sâmbătă, unele dintre marile bulevarde din Sofia au avut circulația blocată din pricina unor baraje rutiere.

Nici litoralul Mării Negre nu a fost scutit. Aici sute de persoane au invadat sâmbătă o plajă interzisă pentru public. Aceasta a fost rezervată unui responsabil politic care este susținător al lui Borisov. Astfel, a fost denunțată corupția și betonarea litoralului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...