Singurul nume rămas pe lista Federației. Cine este și când va fi numit selecționer al Naționalei României

Andrei Cezar 05.01.2022, 11:37
Singurul nume rămas pe lista Federației. Cine este și când va fi numit selecționer al Naționalei României

De aproximativ o lună și jumătate, Federația Română de Fotbal caută selecționer, după plecarea lui Mirel Rădoi de pe banca echipei naționale. Oficialii de la Casa Fotbalului au purtat negocieri cu mai multe nume, iar după refuzurile lui Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, au întocmit o nouă listă cu 5 posibil viitori selecționeri. Este vorba de Adrian Mutu, Edward Iordănescu, Adrian Ursea, Laszlo Boloni şi Victor Piţurcă. Însă rând pe rând, majoritatea dintre ei au fost eliminați, rămânând un singur nume.

Cine va fi noul selecționer al României

Ultimul antrenor cu care FRF a purtat discuții a fost Ladislau Boloni, însă în ciuda experienței uriașe, se pare că șefii de la Casa Fotbalului nu l-au ales din cauza faptului că nu a mai avut nicio legătură cu fotbalul românesc în ultimii 20 de ani și nu cunoaște fondul de jucători.

În plus, Boloni a răspuns eveziv când a fost întrebat în presa maghiară despre posibilitatea ca el să devină selecțoioner al României.

Ar fi o greșeală să pun carul înaintea boilor. Să lăsăm lucrurile așa, să vorbim când va fi momentul potrivit.

O parte din sarcina presei este să speculeze, dar pe mine mă interesează doar faptele”, a spus Boloni, pentru nemzetisport.hu.

Astfel, pe listă rămăseseră doar doi pretendenți pentru postul de antrenor al echipei naționale. Edward Iordănescu și Adrian Mutu păreau să aibă șanse egale în lupta pentru ocuparea postului de selecționer, însă în realitate Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță știau cine va prelua naționala.

Adrian Mutu este favoritul Federației, deși este antrenorul cu cea mai mică experiență dintre toți cei cu care au discutat federalii.

Edi Iordănescu a recunoscut că a fost contactat pentru a fi întrebat dacă și-ar dori să preia naționala. După ce a plecat de la FCSB, fiul fostului selecționer a fost căutat de echipe din străinătate și le-a spus apropiaților că în perioada următoare se va concentra tot pe negocierile cu formațiile străine.

Nu s-a pus problema în niciun moment să devin eu selecționer. Am avut o întâlnire cu cineva din Federație, dar am considerat-o doar o întâlnire formală. Și nici nu mă simțeam confortabil să fiu a patra sau a cincea variantă a lor!”.

Singurul nume ramas pe lista Federatiei. Cine este si cand va fi numit selectioner al Nationalei Romaniei

Când va fi numit noul selecționer al României

Deși era considerat ca fiind cea mai nepotrivită variantă pentru postul de selecționer, dintre cele vehiculate, prin prisma lipsei de experință, Adrian Mutu era de fapt favoritul Lui Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. Avantajul „Briliantului”: relațiile foarte bune pe care le are cu cei doi oficiali ai FRF.

Mutu îi este recunoscător lui Stoichiță, cel care l-a propus și la naționala de tineret, l-a ajutat să capete experiență și să obțină licența Pro într-un moment în care fostul decar al primei reprezentative nu ar fi putut sta pe banca niciunei echipe de Liga 1 ca „principal”.

Sunt pe lista naționalei și nu voi lua o decizie până nu va fi clar. Mai am oferte și din străinătate, și din România, dar contează interesul naționalei fiindcă e o onoare să fiu pe o asemenea listă! Am posibilitatea de a alege în liniște, după ce am trecut prin diverse situații ca antrenor”, a declarat de curând Mutu pentru GSP.

Surse din interiorul Federației susțin că pe 15 ianuarie ar urma să existe o ședință a Comitetului Executiv în urma căreia Adrian Mutu să fie ales noul selecționer al României: „Noi știm că atunci vom aproba angajarea lui Adi ca selecționer”

„Briliantul” este liber de contract de când a fost demis de la FC U Craiova 1948, o nou-promovată alături de care înregistrase rezultate slabe. Mutu a rezistat pe banca oltenilor doar 11 meciuri, în care a suferit 6 înfrângeri, a obținut două victorii și trei rezultate de egalitate.

Urmăriți Impact.ro și pe